Remedii naturiste

Micoza picioarelor: 3 remedii

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Micoza picioarelor 3 remedii
3 remedii pentru micoza picioarelor

3 remedii pentru micoza picioarelor. Uneori numită „picior de atlet”, infecția cu drojdie este o infecție fungică provocată de ciuperci microscopice. Drojdiile parazitare sunt, în general, legate de candida albicans, care cauzează, de asemenea, infecția cu drojdie vaginală. Adesea este localizat în special între degetele de la picioare, un loc fierbinte și umed căruia îi place în special bacteriilor patogene. In caz de transpirație excesivă, proliferarea sa este rapidă. Adesea provoacă roșeață, crăpături și mâncărime, iar picioarele deteriorate de drojdie sunt dureroase. Deci poate fi foarte neplăcut. În plus, infectia este foarte contagioasa, iar durata tratamentului poate fi lungă.

Scorțișoară împotriva ciupercii piciorului

Adăugați doua vârfuri de scorțișoară în băutura de dimineață. Ca și turmericul pentru ciuperca unghiilor (onicomicoză cu îngroșarea unghiei, deformare și decolorare gălbui), scorțișoara este un condiment antifungic foarte eficient. Uleiul esențial de scorțișoară poate fi diluat în ulei vegetal (ulei de nuc etc.) pentru a vindeca o infecție cu drojdie la picioare. A se aplica local, dimineața și seara.

3 remedii pentru micoza picioarelor. Baia la picioare, cu bicarbonat sau sare

Se diluează 4 linguri de sodă de copt sau sare în 1 L de apă călduță. Înmuiați picioarele infectate timp de 15 minute în acest amestec. Uscați-le bine. Presărați zonele afectate cu bicarbonat de sodiu înainte de a pune ciorapi de bumbac sau șosete. Pulberea va absorbi umezeala pe parcursul zilei sau al nopții.

Ulei esențial de arbore de ceai

Aplicați 1 până la 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai direct pe infecția cu drojdie, de 3 ori pe zi. Puteți utiliza, de asemenea, extract de semințe de grapefruit. Folosit pur ca tratament de actualitate, proprietățile lor antibacteriene și antifungice vor ajuta la distrugerea ciupercii. Extractul de semințe de grapefruit este de asemenea excelent pentru sistemul imunitar. Se poate lua pe cale orală pentru o vindecare mai rapidă și pentru a preveni reapariția în caz de infecții fungice sau dermatofite.

Dacă infecțiile cu drojdie persistă, nu ezitați să consultați un medic sau să mergeți la o farmacie pentru sfatul farmacistului. De asemenea, dermatologul sau podiatrul va putea să vă sfătuiască asupra tratamentului local adecvat pentru a trata o infecție fungică a picioarelor rezistentă la aceste remedii naturale, dar puternice. În viitor, evitați să mergeți desculți în locuri publice! Papucii trebuie să fie purtați la piscine, vestiare etc.

Adauga un comentariu