Află cum poți să prepari 3 rețete de tortellini cu sos alb. Aceste paste sunt originare din Bologna, cu o consistență moale și plăcută, umplute asemănător ca ravioli.
Deși acestea reprezintă în Toscana un preparat specific de Crăciun, la noi au devenit foarte populare și pot fi ideale în orice zi, ca prânz sau cină.
Cum poți prepara tortellini cu sos alb?
Ai nevoie de puține ingrediente, după cum urmează, 250g de tortellini cu spanac sau de care vrei, 2 căței de usturoi, o cutie de smântână de gătit, de 2 linguri de ulei, sare, piper, puțin pătrunjel verde și parmezan, opțional, dacă îți place.
Trebuie să fierbi pastele conform timpului de fierbere menționat și să te apuci de sos. Pune uleiul să se încingă, usturoiul pe care l-ai pisat și smântâna de gătit. Adaugă condimentele și tortellini scurși de apă, parmezanul și lasă totul pe foc încă 2 minute. La final, pentru o aromă mai deosebită, adaugă pătrunjelul.
O altă rețetă delicioasă este cea cu carne și sos alb, pentru care vei avea nevoie de 250g tortellini cu carne, o cutie de smântână de gătit, parmezan, 2 linguri de ulei, 2 căței de usturoi, sare, piper și mozzarella, are același mod de prepare precum rețeta anterioară.
Dacă vrei să prepari tortellini cu prosciutto și sos alb, vei avea nevoie de 250g de tortellini cu prosciutto, 50g de prosciutto crudo, o cutie de smântână pentru gătit, 2 linguri de ulei de măsline, parmezan, pătrunjel verde, puțină nucșoară și sare, piper și oregano. Se fierb conform instrucțiunilor, se taie prosciutto și se călește în ulei la foc, apoi se adaugă smântâna, condimentele și se amestecă până se încorporează totul.
Informații utile despre tortellini
Există foarte multe moduri de preparare pentru aceste paste și sunt foarte gustoase în sufleuri, ca garnitură sau acoperite cu tipuri de brânză. Acestea se află adesea în meniurile restaurantelor italiene și se servesc cu sos bolognese și cu sos de smântână. Acestea se pot face și acasă, cu un aluat obișnuit de paste pe care îl poți umple după bunul tău plac. Acestea se fierb în apa clocotită până când se ridică la suprafață, timp de 5 minute, dacă le realizezi acasă sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Acestea sunt destul de sănătoase și conțin nutrienți, însă trebuie consumate cu moderație. Sosurile sau garniturile mai bogate sunt cele care au tendința de a avea multe calorii, nu neapărat pastele. Pastele sunt făcute dintr-un amestec simplu de ouă, făină și apă, iar umplutura poate fi diversă, după gustul fiecăruia, precum brânză de mai multe feluri, ciuperci, spanac, carne. Chiar dacă cel mai des sunt servite cu un sos, pot fi consumate și într-o salată sau ca o gustare.
Sunt bogate în proteine, oferă multă energie datorită conținutului de carbohidrați, sunt versatile și nutritive și conțin multe vitamine și minerale esențiale.
Să prepari tortellini cu sos alb reprezintă o alegere ideală, potrivită pentru zilele în care îți dorești să mânănci ceva delicios, nutritiv și foarte rapid, însă trebuie consumate cu moderație, ca orice alt preparat.