Culinar

Farmecul rețetelor cu puține ingrediente: Gnocchi cu sos cremos de roșii și busuioc

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Farmecul rețetelor cu puține ingrediente Gnocchi cu sos cremos de roșii și busuioc
Acest sos își datorează o mare parte din gust uleiului de măsline, deci asigură-te că folosești unul proaspăt și de înaltă calitate

Această rețetă simplă de gnocchi cu sos de roșii proaspete va deveni preferata ta din timpul săptămânii. Sosul captează esența roșiilor perfect coapte, iar din acest motiv, lista de ingrediente este una scurtă – doar roșii coapte, ceapă galbenă, usturoi, ulei de măsline, fulgi de ardei iute și busuioc proaspăt. Este pregătit exact ca orice alt sos, mai întâi gătind ceapa și apoi usturoiul, adăugând roșiile tocate și lăsând totul să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute.

Gnocchi cu sos cremos de roșii și busuioc

În mod tradițional, chiar și sosurile din roșii proaspete sunt preparate cu roșii decojite. Cu toate acestea, pentru acest sos vom încorpora și cojile pentru a obține un sos catifelat perfect pentru gnocchi sau spaghete. Acest sos își datorează o mare parte din gust uleiului de măsline, deci asigură-te că folosești unul proaspăt și de înaltă calitate. Deoarece roșiile proaspete pot fi mai apoase decât cele din conserve, durează ceva timp pentru ca sosul să scadă.

Roma sau alte tipuri de roșii pentru paste sunt ideale pentru această rețetă. Aceste roșii sunt cultivate astfel încât să aibă o textură mai densă și un conținut mai scăzut de apă. Dar dacă ai doar roșii la conservă sau alte feluri de roșii la îndemână, vor funcționa și ele! Asigură-te doar că scoți și arunci semințele înainte de a toca roșiile. Poate fi necesar să adaugi încă 10 minute de fierbere pentru ca sosul tău de roșii proaspete să se îngroașe.

Sosul de roșii proaspete poate fi congelat fără a-i fi alterate aromele. Pentru a-l congela, pune sosul fierbinte în borcane și lasă cel puțin 8 centimetri de spațiu liber deasupra. Acest lucru va permite sosului să se dilate pe măsură ce îngheață. Dacă borcanul este prea plin, se va dilata dincolo de capacitatea borcanului și va crăpa sticla. Apoi, etichetează capacul și răcește borcanele peste noapte în frigider. A doua zi, mută-le în congelator, unde se vor păstra bine timp de 6 luni.

Ingrediente și mod de preparare

Pentru sosul de roșii veți avea nevoie de 1/4 ceașcă ulei de măsline extra virgin, 1 ceapă galbenă tocată, 1/4 – 1/2 linguriță fulgi de ardei iute, sau după gust, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper negru, 2 căței de usturoi, zdrobiți, curățați și tocați mărunt, 3 kilograme de roșii proaspete (de preferat Roma sau alte roșii pentru paste, curățate de cotoare și tocate), 2 lingurițe busuioc tocat. Aceste cantități sunt pentru 500 grame de gnocchi. Pentru garnisire, puteți adaugă 2 lingurițe busuioc proaspăt tocat și brânză burrata.

Așază un vas mare la foc mediu. Adaugă uleiul de măsline și ceapa. Gătește, amestecând des, timp de 8 minute. Adaugă usturoiul, fulgii de ardei iute, sarea și piperul și gătește încă 1 – 2 minute. Încorporează roșiile și crește temperatura la foc mediu-mare. Când sosul începe să fiarbă viguros, scade căldura pentru a obține un clocot energic. Gătește, amestecând frecvent, timp de 20 – 30 de minute, până când sosul s-a redus la aproximativ o treime și s-a îngroșat.

Folosind un blender, pasează sosul. Adaugă-l înapoi în vas și încălzește-l din nou la foc mediu-scăzut. Dacă sosul este prea subțire, crește căldura și mai fierbe încă 5 – 10 minute, amestecând frecvent. Gustă gnocchi cu sos cremos de roșii și busuioc și adaugă sare și piper după gust.

Adauga un comentariu