Eveniment-Social

300 de elevi din Iaşi au abonamente gratuite la CTP

Publicat: 07 iul. 2020
300 de elevi din Iaşi au abonamente gratuite pe CTP
300 de elevi din Iaşi au abonamente gratuite pe CTP

Aproximativ 300 de elevi înscriși la școlile din municipiul Iași au intrat în posesia primelor abonamente gratuite electronice, eliberate prin aplicația 24pay, în ultima lună. Aceasta a fost posibilă după ce, în prealabil, unitățile de învățământ la care elevii sunt înregistrați și-au creat cont personalizat pe platforma pusă la dispoziție de către Compania de Transport Public (CTP) Iași și au încărcat și baza de date a beneficiarilor.

Până acum, 60 de instituții de învățământ au obținut cont pe site-ul CTP, iar dintre acestea 32 au transmis și baza de date a elevilor, care cuprinde 13.878 de beneficiari. Transportul public a devenit gratuit pentru elevi la începutul lunii iunie, iar la nivelul municipiului Iași, sunt acreditate/autorizate 124 de școli ai căror elevi au dreptul de a obține abonamente de la CTP Iași.

Pentru că numărul elevilor care pot beneficia de abonamente gratuite electronice să fie mai mare, este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP Iași. Aici, reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24pay. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată. Ulterior, prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile. Pentru informații suplimentare referitoare la modul de înregistrare a unităților de învățământ pe platforma CTP Iași, solicitările pot fi trimise la adresa: abonamente.invatamant@sctpiasi.ro.

În situația în care elevii înscriși la școlile din oraș solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași, este necesar ca beneficiarii domiciliați în municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină, în mod obligatoriu, și numărul matricol, iar cei proveniți din alte localități să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază. Pentru a evita, însă, parcurgerea acestor etape anevoioase, CTP Iași recomandă alternativa modernă și rapidă – aplicația 24pay.

Mijloacele de transport public din Iași pot fi folosite gratuit de către elevi și în timpul vacanței școlare, iar acesta este încă un avantaj al folosirii abonamentelor electronice, procurate printr-un singur click din aplicația 24pay.

Din august 2018, CTP Iași a comercializat peste 1,1 milioane de titluri de călătorie digitale, prin intermediul aplicației 24pay, Iașul fiind în topul orașelor din România în ceea ce privește numărul cetățenilor care aleg instrumentele digitale pentru folosirea transportului public.

Cu CTP Iași câștigi timp! Rapid, simplu și modern!

Comentarii
  • Normal ar fi ca elevii sa beneficieze de abonament gratuit si in timpul scolii. Ei au o amarata e alocatie de 150 de lei pe luna si se duc la scoala sa invete, nu se plimba dimineata gratis cu tramvaiul pina la piata sa cumpere leustean mai ieftin!

Adauga un comentariu