WoW!

5 plante care înfloresc iarna

Publicat: 05 dec. 2019
Steaua Craciunului
Steaua Craciunului

Iarna şi-a intrat în drepturi şi îţi este deja dor de primăvară cu tot alaiul ei de flori şi culori. Iubitorii de plante doresc să se bucure de frumuseatea acestora tot timpul anului şi, cu siguranţă, sunt nelipsite din casă. În sezonul rece, cele mai multe dintre plantele de apartament intră într-o perioadă de repaus, nu se mai dezvoltă şi nici nu mai înfloresc până primăvara.

Dar exista flori care înfloresc şi în timpul iernii. Iată care sunt acestea:

Trandafirul Crăciunului

Numită Spânzul, această plantă este una din erbaceele cu înflorirea cea mai timpurie între toate speciile care cresc la noi în ţară, căci înfloreşte primăvara devreme, de regulă în lunile februarie-martie. Trandafirii Crăciunului sunt plante ale căror flori pot rezista până la 8 săptămâni. Culorile florilor sunt diverse: albe, verzi, roz, violet, crem şi chiar cu pete.

Cactusul de Crăciun

Cactusul de Crăciun sau Schlumbergera este o plantă care înfloreşte în perioada iernii, timp de 6-8 săptămâni şi vesteşte Naşterea Domnului. Această specie de cactus va înflori doar dacă timp de câteva luni nu va fi mutată şi de aceea i se mai spune şi „Nu mă deranja.” Florile prezintă o mare varietate de culori printre care nuanţele de alb, roz, roşu purpuriu, violet, portocaliu şi galben sunt cele mai frecvente.

Schlumbergera este una dintre plantele care au fost studiate de NAŞA datorită proprietăţilor sale de purificare a aerului din spaţiile închise. Această plantă are proprietatea de a absorbi bioxidul de carbon din mediul în care trăieşte şi de a elibera oxigen în timpul nopţii. Se ştie că în mod obişnuit procesul are loc exact invers pentru aproape toate celelalte plante. Datorită acestei caracteristici, Schlumbergera este una dintre plantele indicate pentru a fi crescute în dormitor.

Steaua Crăciunului (Crăciuniţa)

Această plantă ar trebui să decoreze orice cămin în perioada Sărbătorilor de iarnă. Este perena şi foarte uşor de îngrijit. De fapt, ea nu face flori, ci frunzele superioare devin colorate în preajma Crăciunului. De aici provine şi denumirea plantei, Crăciuniţa sau Steaua Crăciunului.

Această plantă are nevoie de foarte multă lumină. Insă vara, în zilele foarte însorite este indicat să fie aşezată mai la umbră. Este esenţial de ştiut că pentru a înflori de Crăciun, Crăciuniţa are nevoie de peste 12 ore de obscuritate completă pe zi, începând cu 1 octombrie şi până la 1 decembrie.

Trandafirul japonez

Trandafirul japonez este o plantă decorativa foarte apreciată pentru frunzişul persistent, verde strălucitor şi florile mari, colorate în diverse nuanţe de roşu, violet, roz şi alb. El înfloreste în timpul iernii sau la începutul primăverii.

Plantă este originară din Japonia, China, Coreea. În Europa a fost adusă în secolul XVIII. Pentru a se dezvolta armonios ea trebuie plantata într-un ghiveci destul de mare, are nevoie de luminozitate şi temperaturi ridicate.

Begonia

Aceasta este o plantă decorativa atât prin frunze, cât şi prin flori. Originară din India, Indonezia, America Centrală şi de Sud, begonia te răsfaţa printr-o varietatea de forme şi culori.

Există unele specii de Begonia ce înfloresc tot timpul anului. Aşadar sunt foarte potrivite pentru înfrumuseţarea casei pe timp de iarnă. Dar pentru a te bucura de florile ei, are nevoie de ghivece joase de mărime medie. Si prefera o umiditate crescută. Pentru binele plantei, în cazul în care aerul este uscat, poţi pulveriza apa pe frunze. Dar planta nu trebuie să fie în batia razelor de soare. În timpul iernii, are nevoie de cel puţin 12°C.

Comentarii
Adauga un comentariu