Cidrul de mere poate fi făcut în casă! Pentru a prepara această reţetă ai nevoie mere bine coapte, de zahăr şi sare de lămâie.
Ingrediente pentru cidru de mere:
- 5 kg mere bine coapte
500-600 g zahăr
sare de lămâie
Mod de preparare cidru de mere:
Se curăţă merele de cotor şi de coajă. Se înlătură părţile lovite, dacă este nevoie. Se taie în bucăţele mici şi se clătesc în apă rece în care s-a dizolvat puţină sare de lămâie sau sucul de la o lămâie, pentru a nu se oxida), notează retete.unica.ro.
Merele se dau prin blender, iar piureul obţinut se pune într-un vas mare de sticlă. Înainte de a pune piureul în vas, cântăreşte-l şi pentru fiecare kilogram de piure adaugă 150 de grame de zahăr. Acum, acoperă vasul cu un dop de fermentaţie, iar capătul extern al furtunului de la fermentaţie pune-l într-un vas cu apă.
După o săptămână, cidrul se mută într-un alt vas, dar fără să muţi şi drojdia care s-a format la baza vasului. Acum, cidru de mere se mai lasă la limpezit între două săptămâni şi o lună, după care se poate muta în sticle.