Titlurile zilei

Un ieșean a plătit o agenție imobiliară pentru un apartament plin de gândaci! I-a venit să vomite când a deschis ușa imobilului – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 feb. 2020

Un ieșean a plătit un comision de 250 de euro pentru găsirea unui apartament. Când a văzut imobilul, acesta era plin de gândaci. A refuzat apartamentul, dar a cerut și returnarea banilor. Agenții de la Inter Imobiliare au refuzat. „După ce am achitat, m-am întâlnit cu proprietarul, care mi-a dat cheile. Am început să fac curat și am găsit trei gândaci. Dar am continuat și mi-am dat seama că toată casa era plină de gândaci. Era foarte multă mizerie”, povestește Leonard Chirilă. În replică, directorul general al agenției a subliniat că problema se putea rezolva.

„Avem în baza de date peste 100 de apartamente, era imposibil să nu găsească ceva. Sunt de acord cu clientul, dar nu este treaba noastră să ridicăm mobila proprietarului, să vedem dacă are gândaci”, a declarat Ciprian Iovu

Scandal la agenția imobiliară Inter Imobiliare, din bd. Tudor Vladimirescu. Un tânăr din Iași a apelat la serviciile agenției, în speranța că va găsi un apartament în care să stea cu chirie. În urmă cu aproape o săptămână, Leonard Chirilă a fost condus de un agent să vizioneze un apartament din zona Podu Roș. Imediat, a plătit comisonul agenției în valoare de 250 de euro. Nu i-a venit să creadă când a văzut ce urmează.

„Am semnat cu agentul pentru un apartament de pe Aleea Rozelor. Eu am fost plecat doi ani în Italia și m-am întors să încep studiile. Mama mi-a trimis acești bani. După ce am achitat, m-am întâlnit cu proprietarul, care mi-a dat cheile. Am început să fac curat și am găsit trei gândaci. Dar am continuat și mi-am dat seama că toată casa era plină de gândaci. Era foarte multă mizerie. Proprietarul mi-a zis că se rezolvă în trei zile, dar eu nu am mai vrut. A înțeles și nu a avut pretenții. M-am dus la agenție și am cerut banii de pe comision înapoi, dar au refuzat”, a precizat Leonard Chirilă. Tânărul s-a adresat Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași, în speranța că va recupera banii.

Director general: „Dacă vrea circ, să facă circ”

Contactat telefonic, Ciprian Iovu, director general al agenției, a precizat că era dispus să găsească alt apartament pentru Chirilă, dar acesta a refuzat.

„Vrea banii înapoi, dar noi am tăiat o chitanță, am făcut o factură. El a semnat contractul de închiriere. I s-a transmis că nu este nicio problemă și îi arătăm alte apartamente. Avem în baza de date peste 100 de apartamente, era imposibil să nu găsească ceva. Sunt de acord cu clientul, dar nu este treaba noastră să ridicăm mobila proprietarului, să vedem dacă are gândaci. Au fost și cei de la Protecția Consumatorului. Dacă vrea circ, circ să fie. Vom aștepta și punctul de vedere de la Protecția Consumatorului. Dacă ni se va spune că trebuie să-i dăm banii înapoi, așa vom face. Dacă voia să rezolve problema, venea la mine și discutam, găseam o variantă. I-am arătat deschidere”, a precizat Iovu.

Agenția, spartă în mai multe firme

Agenția Inter Imobiliare funcționează prin intermediul societății N.C.I.V. Property SRL, controlată de către Nicoleta Iovu. Aceasta controlează încă 6 societăți, tot cu obiectul de activitate „agenții imobiliare”, care au înregistrat o cifră de afaceri totală de peste 1 milion de lei, datele fiind valabile pentru anul 2018.

„Satisfacția clientului e cel mai important bun tranzacționat de Inter Imobiliare. Instrumente iscusite de marketing, investiții masive în publicitate și pregătirea consultanților noștri, construirea unui important sistem de parteneriate reprezintă elemente ale strategiei de creștere Inter Imobiliare, iar această dezvoltare are drept motor satisfacția clientului”, se află în descrierea afacerii.
Comentarii
 • E cam trasa de par. ,,Când a văzut imobilul, acesta era plin de gândaci. A refuzat apartamentul, dar a cerut și returnarea banilor.
  Intrebarea era ,inainte de a vedea apartamentul si de a face contractul de nu era plin de gandaci?
  Articol marca BZI

 • Se putea lua un hap antigreata. Ca sa nu vomite. Geme netul de oferte si poti sa iti gasesti orice repede si bine. Dar omul nu. Il ingrasa pe ala de la agentie. Tati, ai un contract, ai dat banu, ai primit factura si chitanta. Salutare si noroc. Plus ca agentia a vrut sa medieze si ai refuzat. Banii inapoi ? De ce ? Nu ai nici o sansa. Data aviatoare pune osul la treaba.

 • Comisionul nu se plătește niciodată înaintea achiziționării imobilului, da ??? Una din cele două părți mint, ori cumpărătorul, ori ziaristul nu a stiut ce scrie.

 • Agentiile imobiliare fac evaziune, cand le ceri factura gasesc motive ca nu sunt avizati de GDPR, pai atunci daca iti dau banii in mana inseamna ca eu fac un lucru ilegal.

  Pe facebookSunt atatea grupuri unde proprietarii inchiriaza direct apartamentul, nu mai dati banii agentiilor imobiliare care cer sute de euro pentru ca au dat Copy Paste la un anunt de pe internet.

 • Agentia imobiliara e responsabila! Pai agentia trebuia sa stie in ce stare se afla apartamentul, dar ei habar nu au nici macar adresa. Suna in ziar si intreaba daca ma e valabil. Si uite asa iau comision pe nimic, de fapt iau pe PROSTIA si LENEA chiriasului!!! Oricum ar fi agentia e obligata sa stie situatia apartanentului, OPC ar trebui sa amendeze agentia pentru ca au dat un produs RAU, cu probleme!!!

 • in orice tara civilizata inchiriere si vanzarea locuintelor se fac prin agentii imobiliare. Nu o sa vezi in Germania anunturi pe olx direct de la proprietar.

 • Ca sa eviti comisionul mare dat la agentie Inter te poti intelege cu E. M. Tarnoveanu in particular la jumatate de comision fara taxe si impozite
  O gasesti pe facebook unde iti arata apartamentele

Adauga un comentariu