Local

39 de copii, testați pozitiv cu coronavirus în județul Iași: 18 copii, transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, iar alți 21 vor rămâne în centru – VIDEO/ UPDATE

Publicat: 25 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
39 de copii testați pozitiv cu coronavirus în județul Iași 18 copii transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase iar alți 21 vor rămâne în centru - VIDEO UPDATE
Bilanț coronavirus 9 iulie 2020

39 de copii, testați pozitiv cu coronavirus în județul Iași, dintre care 18 copii, transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, iar alți 21 vor rămâne în centru. Alți 21 infectați din centrul Sf. Nicolai din Pașcani vor rămâne în centru. S-a decis în întâlnirea de la Prefectura Iași că 18 copii de la Centrul din Vereșeni infectați cu COVID-19 vor fi transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, și 21 infectați la centrul Sf. Nicolai din Pașcani vor rămâne în centru. Cei care vor rămâne în centru sunt copii cu dizabilități. Aceștia vor beneficia de asistență medicală.

UPDATE: „Pentru că ieri am externat majoritatea pacienţilor, azi am avut 11 externări dintre care patru s-au înscris în noul ordin de ministru al Sănătății. Azi vom primi 16 copii de la Paşcani. La secția de Anestezie și Terapie Intensivă se lucrează la parametri maximali.”, a transmis prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

39 de copii, testați pozitiv cu coronavirus în județul Iași

După ce un nou focar de COVID-19 a fost depistat la 2 centre de asistență socială din Pașcani, reprezentanții DGASPC Iași și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași, au decis ca doar o parte dintre copii să fie internați în spital. Această decizie a venit în urma unei întruniri avute de către cele 2 instituții. Copiii care vor rămâne în centre sunt copii cu dizabilități. Toți cei 39 de beneficiari ai DGASPC Iași sunt asimptomatici. O echipă formată din 4 medici epidemiologi de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași s-au deplasat în Pașcani pentru a evalua starea copiilor.

„Personalul DGASPC de la Centrul rezidenţial „Sf. Nicolae” din Paşcani și de la Centrul rezidenţial din Verşeni precum și beneficiarii de la Centrul rezidenţial din Verşeni, identificați pozitiv la testul pentru COVD19, vor fi transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Județului Iași.

La 2 dintre cele două căsuțe de tip familial din Vereșeni și la Centrul Sfântul Nicolai din Pașcani au fost depistați 39 de copii pozitiv la infecția cu COVID-19. Aceștia au fost testați după ce, sâmbăta trecută, 16 angajați ai celor 2 centre au fost depistați pozitiv în urma testării periodice. Copiii infectați cu COVID-19 au vârste cuprinse între 7-18 ani.

„Având în vedere structura funcțională și resursele materiale și umane ce pot fi diponibilizate, beneficiarii identificați pozitiv la testul pentru COVID-19 și asimptomatici din Centrul rezidenţial „Sf. Nicolae” din Paşcani vor fi carantinați în cadrul centrului urmând ca Direcția de Sănătate Publică Iași să realizeze instruirea specifică personalului centrului iar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași să asigure personalul medical necesar în vederea supravegherii permanente a pacienților carantinați în centru.”, se arată în comunicat.

16 angajați din cele 2 centre sociale, depistați pozitiv cu Covid-19

În data de 20 iunie, 16 angajați din cele 2 centre sociale din Pașcani au fost depistați pozitiv la infecția cu COVID-19. Aceștia au fost depistați la testarea pe care toți angajații DGASPC o au periodic. În urma diagnosticării, cei 16 angajați din căsuțele de tip familial din Vereșeni, respectiv Centrul Sfântul Nicolai au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Atunci, directorul DGASPC Iași anunța că va testă și beneficiarii. După testare, 39 de copii au fost depistați pozitiv.

„Toți angajații din centrele rezidențiale ale Direcțiilor de Asistență Socială și a Protecției Copilului Iași, și nu numai, sunt testați din două în două săptămâni. În data de 18 iunie, au făcut testul COVID angajații din centrul Pașcani și dintr-o unitate subordonată din afara localității Pașcani. În urma testării 16 angajați au fost depistați pozitiv la infecția cu COVID-19”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvând DSP Iași.

Cei 39 de beneficiari ai DGASPC depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 s-au infectat de la angajați. Așa cum susține Florin Ion, directorul instituției, copiii nu au ieșit din centru din data de 10 martie.

Adauga un comentariu