Culinar

Cum se face mousse-ul de căpşuni

Publicat: 07 mai 2020

Ştim că iubeşti căpşunile, de aceea îţi propunem un desert simplu, care se prepară rapid şi care îţi va plăcea la nebunie: mousse de căpşuni!

Ingrediente:

800 g căpşuni
360 g frişcă lichidă
80 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguriţe gelatină pudră
3 linguri apă
felii de căpşuni, pentru decor

Mod de preparare:

Într-un blender, pui căpşunile curăţate, spălate bine şi tăiate bucăţi, apoi adaugi zahărul. Mixezi până obţii un piure de căpşuni. Într-un bol, presari gelatina pudră şi torni 3 linguri cu apă, amestecând de câteva ori până se dizolvă. Adaugi gelatina peste sosul de căpşuni şi le amesteci. Dai deoparte.

Baţi frişca lichidă cu mixerul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa de vanilie şi amesteci întreaga compoziţie. Dai deoparte, la frigider, 15-30 de minute. Serveşti desertul decorat cu felii de căpşuni proaspete.





Adauga un comentariu