Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 4 cele mai bune tratamente naturale pentru bataturi: lamaie, bicarbonat, ceapa, usturoi! Cum le folosim?
4 cele mai bune tratamente naturale pentru bataturi: lamaie, bicarbonat, ceapa, usturoi! Cum le folosim?

4 cele mai bune tratamente naturale pentru bataturi: lamaie, bicarbonat, ceapa, usturoi! Cum le folosim?

28 mai 2021, 13:39,
BZI.ro, în Sanatate

Bataturile sunt de obicei rotunde și poate fi dureroase. Iată 4 cele mai bune tratamente naturale pentru bataturi!

Corpul tău are uneori moduri ciudate de a se armura. De exemplu, atunci când porți pantofi strâmți și incomozi, pielea degetelor de la picioare continuă să se frece de pantof. Datorită acestui fapt, pielea îngrămădește celulele moarte într-un singur loc pentru a forma armuri împotriva unor daune suplimentare. Epiderma dezvoltă în curând o batatura. În ciuda faptului că nu sunt periculoase, bataturi vă pot face viața destul de grea. Din fericire, pot fi tratate cu remedii casnice.

1. Lamaie

Lamaia este un remediu de acasă foarte eficient pentru bataturi. Nu are niciun efect secundar. Cea mai mare parte a durerii cauzate de batatura se datorează presiunii asupra zonei inflamate. Centrul dur al acestei este punctul principal de unde provine durerea. Pentru alinare, aplicați suc de lamaie și așteptați să se usuce. Repetați-l de câte ori este nevoie, până când centrul durificat cade.

2. Ceapa

Acizii și nutrienții puternici din ceapa sunt suficient de buni pentru a neutraliza infecția care a provocat batatura. Poate înmuia pielea dură și se va desprinde încet de celulele moarte ale pielii. Pentru a scăpa de bataturi, aplicați suc de ceapă pe zona afectată și acoperiți-o cu o cârpă timp de 2 zile. Acest lucru va înmuia batatura care va cădea în cele din urmă.

3. Usturoiul

Usturoiul este un puternic remediu ayurvedic pentru tratarea mai multor afecțiuni. Este destul de eficient și în tratarea afecțiunilor pielii. Usturoiul favorizează vindecarea rapidă. Antioxidanții săi naturali combat infecțiile fungice și bacteriene și tratează btatura din rădăcină. Pregătiți o pastă din câțiva căței de usturoi și aplicați-o pe batatura. Acoperiți-o cu o cârpă și lăsați-l să acționeze peste noapte. Spălați-vă picioarele a doua zi dimineață. Repetați acest lucru până când obțineți vindecarea.

4. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este soluția pentru o serie de probleme ale pielii. Acest agent exfoliant natural curăță stratul mort al pielii de peste batatura. Proprietățile sale antibacteriene și antifungice previn infecțiile. Înmoaie-ți picioarele într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă caldă timp de 15 minute. Acum frecați batatura cu o piatră ponce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *