Remedii naturiste

4 intrebuintari ale otetului alb pentru intretinerea bucatariei

Publicat: 03 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
4 intrebuintari ale otetului alb pentru intretinerea bucatariei
Acest produs natural, versatil, este excelent pentru a oferi stralucire vaselor, argintariei si sticlariei.

Dintre toate produsele de curatat, otetul alb este, fara indoiala, cel mai cunoscut, cel mai versatil si mai eficient produs de curatare ecologic si economic. Desigur, sapunul negru, cristalele de bicarbonat de sodiu si acidul citric sunt toate produse naturale care sunt, de asemenea, foarte puternice. Dar el este foarte eficient pe toate suprafetele. Stie sa pulverizeze petele ca nimeni altul datorita efectului sau de degresare, dezinfectare, indepartare a petelor, deodorant, detartraj si inmuiere. Iata 4 intrebuintari ale otetului alb pentru intretinerea bucatariei!

Puteti degresa si curata intreaga bucatarie cu otet alb

Acidul sau acetic confera acestui produs de uz casnic o aciditate foarte utila pentru curatarea si intretinerea casei de la podea pana la tavan. Non-toxic, este destul de potrivit pentru a fi utilizat in bucatarie unde nu sunt recomandate produse precum inalbitorul. De exemplu, puteti degresa vasele pur si simplu lasandu-le sa se inmoaie cateva ore in apa foarte fierbinte cu doua pahare de otet alb adaugate. De asemenea, il puteti turna intr-o cratita arsa si pune pe foc pentru a indeparta reziduurile alimentare. Pus intr-o ceasca si incalzit in cuptorul cu microunde, va elibera abur cu efect de inmuiere asupra petelor. Va trebui doar sa stergeti cu buretele. Mai mult decat atat, este ideal pentru curatarea geamurilor, igienizarea frigiderului sau chiar curatarea imbinarilor de gresie si faianta acoperite cu mucegai, de exemplu. Aveti grija sa nu il utilizati pe materiale poroase sau sa lasati ustensilele din lemn sa se inmoaie in el. Acest lucru le poate face sa se onduleze.

Detartrati totul cu otet alb

Este posibil sa utilizati deja acest produs de indepartare a pietrei in fierul de calcat, in capul de dus sau in masina de spalat. Acidul sau acetic este intr-adevar un excelent agent de detartrare care dizolva tartrul de pe suprafete. Doar frecati cu un burete si faceti o clatire buna, apoi lustruiti cu o carpa curata. In caz contrar, poate fi utilizat la aparatele de uz casnic. Pentru a detartra aparatul de cafea sau cafetiera, umpleti rezervorul de apa cu un amestec egal de apa si otet. Apoi goliti rezervorul pe jumatate pornind masina si lasati-l sa actioneze timp de o ora. Apoi clatiti de trei ori, de data aceasta umpland rezervorul cu apa curata. Pentru ceainic, lasati apa cu otet sa actioneze cel putin 30 de minute inainte de a clati de mai multe ori.

Otet alb pentru a deodoriza fiecare colt al bucatariei

Folosit pentru intretinerea masinii de spalat vase in timpul unui ciclu de spalare foarte cald, otetul va neutraliza mirosurile neplacute. Si daca curatarea frigiderului cu otet de alcool nu este suficienta pentru a indeparta orice miros urat, puteti conta si pe un castron de otet strecurat in interior pentru a absorbi mirosurile. Puteti adauga suc de lamaie sau cateva felii de citrice pentru si mai multa prospetime. Otetul poate dezodoriza si desfunda complet conductele! Pentru a face acest lucru, se toarna mai intai bicarbonat de sodiu prin tevi, apoi otet.

Face arginteria sa straluceasca

Acest produs natural, versatil, este excelent pentru a oferi stralucire vaselor, argintariei si sticlariei. Poate fi utilizat cu usurinta pe vesela de cupru a bunicii sau pe monedele de argint. Pentru a conferi stralucire obiectelor, pur si simplu folositi un amestec de un sfert de otet la trei sferturi de apa, intr-o sticla de pulverizare.

Adauga un comentariu