Magazin

4 lucruri pe care le poti face daca achizitionezi un pachet de servere VPS

Publicat: 12 oct. 2021
Servere VPS

In momentul in care vrei sa achizitionezi o solutie de hosting, vei observa faptul ca gazduirea partajata este intotdeauna cea mai ieftina. In anumite situatii, ar fi insa mai bine sa optezi pentru un pachet de servere VPS. Acesta iti pune la dispozitie resurse suplimentare, astfel incat gama de utilizare devine variata. Iata 4 lucruri pe care le poti face cu ajutorul tehnologiei de virtualizare!

  1. Gazduirea unui domeniu popular

Daca iti construiesti un blog sau un site personal, resursele partajate sunt suficiente pentru a sustine un volum de vizitatori redus. Pe de alta parte, afacerile care se afla in plina evolutie au nevoie de memorie RAM si latime de banda suplimentare. Aceste resurse sunt necesare in cantitati mai mari pentru magazine online si branduri cu buget mare de marketing. Datorita faptului ca un plan de gazduire VPS este accesibil ca pret, acesta te va ajuta sa economisesti banii platiti pentru un server dedicat. Totusi, ceea ce primesti pe computer este izolat si iti apartine in totalitate. Atat timp cat ai suficient spatiu pentru o incarcare rapida pe servere VPS, poti inclusiv sa gazduiesti domenii multiple.

  1. Crearea unui server de gaming

Cele mai populare servere de gaming sunt cele de Minecraft si World Of Warcraft. Cu toate acestea, exista o gama variata de titluri din care poti alege. Un server virtual nu dispune intotdeauna de o capacitate suficient de buna pentru un numar mare de jucatori. Pe de alta parte, tehnologia furnizata va fi mai eficienta decat un computer personal si te va ajuta sa creezi o experienta de gaming placuta intre prieteni. In plus, costurile raman la un nivel redus.

Perioada de uptime pe servere VPS poate ajunge la 99,9%, iar spatiul SSD garanteaza o viteza de incarcare buna si lipsa lag-ului sau a conexiunilor pierdute. Este important sa consulti insa un tutorial pentru fiecare joc, deoarece asa vei sti cerintele pe care trebuie sa le respecte computerul inainte de a efectua achizitia.

  1. Dezvoltarea si testarea codurilor

In situatia in care esti dezvoltator de aplicatii, mai mult ca sigur stii faptul ca acestea pot ajunge sa aiba buguri dupa lansare. Din fericire, un server VPS dispune de suficient spatiu pentru a-ti testa ideea inainte de a o aduce live. Accesul root complet iti permite sa creezi conturi multiple cu permisiuni limitate, care sunt foarte utile pentru ceilalti membri ai echipei. De asemenea, ai posibilitatea de a lucra in Windows sau Linux si vei dispune de un nivel de securitate avansat.

  1. Crearea unui VPN

Termenul VPN reprezinta o prescurtare de la virtual private network. Aceasta este o unealta online, care creeaza o conexiune privata de retea si te protejeaza de atacurile cibernetice. Un VPN eficient cripteaza sursa Wireless si impiedica persoanele rau intentionate sa-ti detecteze si sa-ti atace computerul. Pe langa asta, poti trece de restrictiile de autentificare care apar pe site-uri ce sunt disponibile doar in alte continente.

De unde sa cumperi un pachet de servere VPS?

Tehnologia VPS este ideala pentru cei care isi doresc mai mult de la serviciile de hosting, dar nu dispun de suficient buget pentru a investi in servere dedicate. Este recomandat sa alegi insa un furnizor care sa-ti puna la dispozitie suport tehnic si panou de control pentru server, deoarece asa vei face gestiunea sa devina o sarcina mai simpla.

 

 

Adauga un comentariu