Educatie intima

4 motive pentru care femeile gem in timpul actului sexual

Publicat: 14 ian. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
4 motive pentru care femeile gem in timpul actului sexual
7

Potrivit studiilor, aproximativ 90% din oameni gem in timpul sexului, iar majoritatea o fac involuntar, ca raspuns al placerii intense sau pentru ca auzul gemetelor este, in sine, un factor excitant pentru ambii parteneri. 

Exista o legatura intre cum gemi in timpul sexului si intensitatea senzatiilor pe care le traiesti. Nu inseamna automat ca manifestarile zgomotoase semnaleaza placeri intense. 

Se poate intampla ca femeile sa taca subit, atunci cand simt ca se apropie de orgasm, pentru ca gemutul le distrage atentia si le abate de la drumul catre orgasm. La polul opus se poate intampla ca femeia sa geama atunci cand partenerul face gesturi prea brutale, care ii provoaca durere. Atunci cand gesturile sunt amestecate si cu placerea actului, gemetele zgomotoase pot fi rezultatul.

Vezi cum se comporta o femeie care a avut orgasm  

Doctorul Roy Levin a indentificat 4 motive pentru care femeile gem in timpul sexului: 

1. Pentru ca asa isi exprima in mod ritmic senzatia de excitare; astfel, ele ii transmit iubitului: „E bine ce faci, nu te opri.”; prin gemete il informezi in legatura cu gradul tau de excitare, ce iti place si ce nu.

2. Pentru ca sunetele erotice il excita pe partener.

3. Pentru ca emiterea sunetelor te face sa traiesti mai intens actul sexual si sa simti mai multa placere (n.r. fenomen denumit si „amplificare hedonica„)

4. Pentru ca asa scapa de inhibitii si simt ca se contopesc total cu partenerul de cuplu.

Barbatii prefera femeile care gem in pat pentru ca interpreteaza aceasta manifestare ca pe un feedback. S-a demonstrat ca gemetele ii fac pe barbati mai dinamici si receptivi la placerea partenerei. Totusi, lipsa gemetelor nu inseamna ca nu exista placere.

Unele femei considera ca orice sunet emis este un efort care le indeparteaza de orgasm. Ele isi pot manifesta placerea in alte moduri: incolacindu-si picioarele sau strangand cearsaful cu mainile.

Citeste si: 

Consecintele masturbarii

Cum putem scurta drumul pana orgasm  

Adauga un comentariu