Culinar

5 beneficii pe care le vei avea dacă vei consuma miere în fiecare seară

Publicat: 12 feb. 2020

Știm că mierea este un super aliment. Este o sursă de vitamine și minerale. Ea conține vitamina C, care îți va întări sistemul imunitar, dar și calciu și fier. În plus, îți dă energie aproape instantaneu. Dacă te simți obosită și lipsită de energie, în loc să bei o cafea, ai putea să te energizezi cu o linguriță de

Există însă și alte beneficii ale mierii mai puțin cunoscute. Dacă iei o lingură de miere înainte de culcare, corpul o va absorbi pe timpul nopții, iar rezultatele te vor surprinde, potrivit clickpentrufemei.ro. Iată ce se întâmplă:

1. Vei dormi mai bine
Mierea are un nutrient numit triptofan, un hormon care te ajută să te relaxezi ș cărei îi transmite corpului tău că este timpul să doarmă. Deși corpul are nevoie de acest aminoacid, nu îl produce în mod natural, iar noi îl putem obține prin dietă și consumând produse care îl conțin, precum mierea.

2. Îți întărește sistemul imunitar
Mierea este bogată în antioxidanți și agenți antibacterieni, ce îți vor întări sistemul imunitar. Vei trece mai ușor peste infecții și virusuri cu ajutorul ei.

5 beneficii pe care le vei avea dacă vei consuma miere în fiecare seară

3. Corpul va începe să topească grăsimea mai repede
Mierea crește metabolismul, astfel că vei pierde grăsime mult mai ușor, fără efort.

4. Ține tusea la distanță
Mierea este un antiinflamator natural. Consumând o lingură de miere amestecată cu un pahar de apă călduţă în fiecare seară vei evita iritațiile gâtului și vei ține tusea la distanță. Este un aliat puternic împotriva răcelilor.

5. Funcționează ca un agent anti-îmbătrânire
Este cea mai bună metodă naturală de a încetini procesul de îmbătrânire. Consumă miere în fiecare seară înainte de culcare și rezultatele nu vor întârzia să apară.loading...

Adauga un comentariu