Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 5 beneficii uimitoare ale bicarbonatului de sodiu și lamaii
5 beneficii uimitoare ale bicarbonatului de sodiu și lamaii

5 beneficii uimitoare ale bicarbonatului de sodiu și lamaii

05 mai 2021, 16:06,
BZI.ro, în Sanatate

Combinația de bicarbonat de sodiu și suc de lamaie are mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de detoxifiere a organismului, echilibrarea nivelurilor de pH și îmbunătățirea digestiei. De asemenea, ajută la stimularea sistemului imunitar, promovarea sănătății inimii, protejarea pielii, vindecarea ficatului și prevenirea bolilor cronice.

Nenumărate remedii pentru sănătate au câștigat popularitate în ultimii ani, dar utilizarea bicarbonatului de sodiu și a lămâii datează de zeci de ani. De unele singure, aceste două substanțe au o mulțime de efecte sănătoase, dar atunci când sunt combinate, pot avea un impact și mai impresionant asupra sănătății.

Pentru început, sucul de lămâie proaspăt stors are un conținut ridicat de vitamina C și antioxidanți care sunt strâns legați de sistemul imunitar și de efectele diuretice asupra organismului. Lămâile conțin concentrații ridicate de minerale și vitamine, făcând acest suc, în ciuda gustului, extrem de popular în gătit și în remedii alternative pentru sănătate.

Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu este considerat tehnic un medicament, în ciuda numeroaselor sale aplicații culinare. Efectul alcalinizant al bicarbonatului de sodiu este bine cunoscut, motiv pentru care oamenii îl folosesc într-o varietate de tratamente pentru afecțiuni acide, cum ar fi probleme digestive, arsuri la stomac și pentru a reduce riscul de acidoză. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la alcalinizarea organismului și readucerea pH-ului în homeostazie.

Acestea fiind spuse, este important să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un profesionist medical înainte de a adăuga bicarbonat de sodiu la regimul dumneavoastră. Poate interacționa cu alte medicamente și poate să nu fie recomandat tuturor.

5 beneficii uimitoare ale bicarbonatului de sodiu și lamaii

Beneficiile consumului de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie includ o funcție metabolică mai bună, niveluri de pH mai echilibrate, un intestin mai sănătos, un risc mai scăzut de boli cronice, o sănătate cardiacă îmbunătățită și un sistem imunitar mai puternic, printre altele.

Nivele de pH echilibrate

Oamenii ignoră adesea importanța reducerii nivelurilor de acid din organism, dar menținerea unui pH echilibrat este crucială pentru sănătatea generală. Bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca un agent alcalinizant care poate reduce nivelurile de acid, reducând lucruri precum arsurile la stomac și indigestia, dar și menținând corpul la un nivel alcalin. Acest lucru este confirmat într-un studiu realizat de Dr. Beverley Booth, Universitatea din Virginia, SUA. De asemenea, acidul citric din lămâi are un efect alcalinizant.

Îngrijirea pielii

Conform unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, sucul de lămâie este o băutură bogată în antioxidanți. Cantitățile mari de antioxidanți și acid citric pot reduce stresul oxidativ și pot preveni efectele negative ale radicalilor liberi în organism. Acest lucru este deosebit de bun pentru piele și poate încetini semnele îmbătrânirii, poate reduce apariția petelor solare și a ridurilor și poate oferi pielii tale o strălucire sănătoasă. Sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu ajută și la reducerea cicatricilor acneice.

Proprietăți de curățare a stomacului

Sucul de lămâie este cunoscut de mult timp ca o substanță diuretică și poate stimula organismul să urineze, expulzând astfel excesul de toxine, săruri, grăsimi și apă. Aceasta este o veste foarte bună pentru rinichi, deoarece reduce stresul și presiunea asupra acestor organe și asigură faptul că organismul menține un nivel scăzut de toxicitate. Mai mult, un studiu citat în jurnalul BMC Urology sugerează că sucul de lămâie are o activitate de protecție împotriva urolitiazei, care este formarea de substanțe dure, asemănătoare pietrei, în vezică și în tractul urinar.

Albirea dintilor

Conform unui studiu publicat în Journal of American Dental Association, pastele de dinți pe bază de bicarbonat de sodiu sunt eficiente și sigure atunci când sunt utilizate pentru albirea dinților. Cu toate acestea, este important să rețineți că uneori natura abrazivă a lămâii poate fi dăunătoare pentru dinți, deoarece mănâncă smalțul dinților. Poate reduce inițial colorarea dinților și reduce nivelul de aciditate în gură, dar există modalități mai sigure decât utilizarea acestui decoct ca pastă de dinți.

Mulți susținători ai bicarbonatului de sodiu și sucului de lămâie pentru albirea dinților susțin că efectele nocive ale lămâii se echilibrează prin nivelurile ridicate de pH ale bicarbonatului de sodiu, făcându-l astfel sigur pentru utilizare.

Digestie îmbunătățită

Combinația de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie acționează ca un antiacid minunat și se știe că reduce rapid simptomele de indigestie, flatulență excesivă, balonare, crampe și arsuri la stomac. Prin prevenirea inflamației în intestin, care este un element critic al sistemului imunitar, sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu pot spori semnificativ sănătatea intestinului. Un studiu de un an realizat de Colegiul de Medicină Albert Einstein, New York, a arătat că pentru pacienții cu acidoză ușoară care suferă de boli cronice ale rinichilor, consumul de bicarbonat de sodiu îmbunătățește forța musculară a extremităților inferioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *