International

5 cicloni tropicali se află în Atlantic în același timp, doar pentru a doua oară în istorie

Publicat: 14 sept. 2020
5 cicloni tropicali se află în Atlantic în același timp
5 cicloni tropicali se află în Atlantic în același timp

Este sezonul de vârf al uraganelor și acest lucru este clar când te uiți la Oceanul Atlantic, care are cinci cicloni tropicali activi în același timp, doar pentru a doua oară în istorie.

Singura altă dată când au existat cinci cicloni tropicali activi – uragan, furtună tropicală și / sau depresie tropicală – în Atlantic a fost în 1971. Cele cinci sisteme sunt Hurricane Paulette, Hurricane Sally, Tropical Storm Teddy, Tropical Storm Vicky și Tropical Depression Rene.

5 cicloni tropicali se află în Atlantic în același timp, doar pentru a doua oară în istorie

Uraganul Paulette a aterizat luni dimineața devreme în Bermuda. În timp ce Paulette se îndepărtează în prezent de Bermuda, condițiile uraganelor încă afectează insula. Vânturile puternice, valurile de furtuni și precipitațiile foarte abundente vor continua probabil tot timpul după-amiezii.

„Urgaganele produse de Paulette afectează porțiuni din Insulele Leeward, Antilele Mari, Bahamas și Statele Unite”, spune Centrul Național pentru Uragane (NHC) .

„Aceste ar putea provoca surf-uri care pun viața în pericol”

Paulette este, de asemenea, de așteptat să continue să se întărească pe măsură ce urmează spre Atlanticul deschis. Uraganul ar putea câștiga statutul de uragan major, cu viteze ale vântului de cel puțin 111 mph, miercuri. Dacă acest lucru se întâmplă, ar fi doar al doilea uragan care va atinge această distincție până acum în acest sezon. Sezonul de uragane din Atlantic are în medie trei uragane majore în total.

Depresia tropicală Rene, care odinioară fusese o furtună tropicală în weekendul trecut, va continua să se slăbească pe măsură ce urmărește centrul Oceanului Atlantic. Nu este de așteptat ca această furtună să aibă impact asupra niciunui teren și, de asemenea, se estimează că va dispărea în următoarele două zile.

Trei furtuni cu impacturi foarte diferite

Uraganul Sally se îndreaptă în prezent spre nord-vest prin Golful Mexic. Evacuări obligatorii sunt deja în curs pentru zonele joase de-a lungul coastei Golfului.

În prezent, se estimează că Sally va ateriza marți sau miercuri undeva lângă linia de stat Louisiana-Mississippi. Eroarea medie de urmărire a prognozei de la NHC (48 de ore de ieșire) este de aproximativ 80 de mile, deci este prea devreme pentru a determina exact unde va atinge direct centrul Sally. NHC avertizează că oamenii de-a lungul coastei nu trebuie să se concentreze asupra detaliilor specifice ale pistei, ci mai degrabă asupra impactului general al furtunii.

Cea mai mare frământare din această furtună este cantitatea periculoasă de apă. NHC solicită „creșterea furtunilor care pun viața în pericol și inundațiile fulgerătoare”. Cel mai mare val de furtună se așteaptă să fie chiar la est de locul în care Sally aterizează. În prezent, NHC prognozează un val de furtună de la 7 la 11 metri de la gura râului Mississippi la est până la Ocean Springs, Mississippi, inclusiv lacul Borgne. Se așteaptă ca apele în creștere din val să fie resimțite până la vest până la Burns Point, Louisiana și până la est, până la Saint Andrews Bay, Florida.

Pe lângă valul furtunii, sunt prognozate cantități extreme de precipitații pentru unele locații. Se estimează că totalul de precipitații pe scară largă de-a lungul coastei Golfului, de la Louisiana la panhandle din Florida, va fi între 6 și 10 inci; cu toate acestea, unele orașe ar putea vedea până la 2 metri de precipitații. Această cantitate de precipitații va duce la inundații rapide care pun viața în pericol, inclusiv inundații majore urbane și fluviale.

Furtuna tropicală Teddy se află în prezent în Atlanticul centra

Furtuna tropicală Teddy se află în prezent în Atlanticul central, la peste 1.000 de mile la est de Antilele Mici. Se așteaptă ca Teddy să devină un uragan în următoarele zile. Dacă se întâmplă acest lucru, Teddy va fi al optulea uragan din sezonul de uragane din acest an din Atlantic, în spatele lui Sally. Sally a devenit un uragan luni, potrivit unui tweet de la NHC . Până la sfârșitul săptămânii se estimează că Teddy va deveni un uragan major (categoria 3 sau mai mare) pe măsură ce se apropie de Bermuda. Este prea devreme pentru a spune în acest moment dacă va atinge direct Bermuda, dar având în vedere actuala pistă, va fi ceva de urmărit în zilele următoare.

Furtuna tropicală Vicky se află în prezent peste estul Atlanticului,

Furtuna tropicală Vicky se află în prezent peste estul Atlanticului, la doar câteva sute de mile vest de Insulele Cabo Verde. Vicky este cea mai veche furtună numită în Atlantic, înregistrând recordul anterior stabilit de Tammy pe 5 octombrie 2005. Vicky se așteaptă să întâmpine condiții nefavorabile în următoarele câteva zile, ceea ce va limita creșterea și intensificarea acestuia până marți.

„Se așteaptă ca ciclonul să degenereze într-un nivel restant până marți seara și apoi să se disipeze peste apă vineri, dacă nu chiar mai devreme”, a declarat NHC în discuția de prognoză .

Adauga un comentariu