National

ANM, avertizare meteo de vreme severă imediată. Ne aşteaptă ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ANM avertizare meteo de vreme severă imediată. Ne aşteaptă ploi torenţiale descărcări electrice vijelii şi grindină
Avertizare meteo de vreme severă. Furtunile pun stapanire pe județul Iași

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de vreme severă imediata pentru toată ţara. Începând de astăzi de la ora 12:00 şi până vineri la ora 21:00 va fi instabilitate atmosferică. Ploile torenţiale, descărcările electrice, vijeliile şi grindina vor pune stăpânire pe toată ţara.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare pentru toată ţara. Va fi instabilitate atmosferică, începând de joi de la ora 12:00 până vineri la ora 21:00.

Avertizare meteo de vreme severă emisă de ANM. Vijeliile vor pune stăpânire pe întreaga ţară

Potrivit meteorologilor, din a doua parte a zilei de joi în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de joi spre vineri şi pe parcursul zilei de vineri, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, anunţa dcnews.ro.

ANM a emis prognoza meteo pentru septembrie

Potrivit informaţiilor oferite de meteorologi, în prima lună a acestei toamne vom avea o vreme mai puţin instabilă, datorită persistentei deasupra cele mai mari părţi a Europei a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european. Altfel spus: vom avea o vreme călduroasă în următoarele patru săptămâni, iar precipitaţiile vor fi chiar mai reduse cantitativ faţă de cele înregistrate pe timpul verii. Desigur, valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, august, la această contribuind perioadă mai scurtă de strălucire a Soarelui şi nopţile mai lungi şi mai răcoroase.

“Din datele înregistrate în perioada 1961-2019 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuala a lunii septembrie depăşeşte 18 grade Celsius doar în Lunca Dunării, pe litoral şi izolat, în Delta Dunării şi sud-vestul Banatului. În Câmpia Romana, în zonele deluroase ale Olteniei şi Munteniei, în Dobrogea, Câmpia de Vest, în estul şi sudul Moldovei, mediile de temperatura a aerului se situează între 16 şi 18 grade Celsius. Valori mai moderate, între 12 şi 16 grade Celsius, sunt caracteristice Transilvaniei, Dealurilor Vestice, Maramureşului, Moldovei şi Subcarpatilor”, se arată în prognoza ANM.

O furtună devastatoare a omorât mai mulţi oameni în Italia

O furtună devastatoare a omorât mai mulţi oameni în Italia. Ploile torenţiale şi chiar tornadele au afectat nordul şi centrul Italiei. Guvernatorul regiunii Veneto a declarat stare de calamitate.

Ploi torenţiale, în unele locuri cu grindină şi chiar tornade, au afectat nordul şi centrul Italiei. Cel puţin 4 persoane şi-au pierdut viaţa în timpul intemperiilor.

Vremea rea a lăsat în urma pagube însemnate în regiunea Veneto, Toscana şi mai multe localităţi din apropierea Romei. Pericolul însă nu a trecut.

Potrivit meteorologilor, este în vigoare un cod portocaliu de furtună iar locuitorii Veronei au fost avertizaţi de autorităţi să se pregătească pentru un nou val de inundaţii.

Oraşul italian a fost recent devastat de o furtună care a acoperit străzile cu gheaţă în plină vară. După ce a vizitat zonă, guvernatorul regiunii a declarat stare de calamitate.

Adauga un comentariu