Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 5 lucruri de știut despre hipoglicemie
5 lucruri de știut despre hipoglicemie

5 lucruri de știut despre hipoglicemie

26 dec. 2020, 09:21,
în Sanatate

O scădere anormală a nivelului de zahăr din organism poate avea efecte grave. Iată ce trebuie să știți pentru a recunoaște și a evita această problemă! 5 lucruri de știut despre hipoglicemie!

La fel ca febra, hipoglicemia nu este o boală în sine, ci indică prezența unei probleme de sănătate. Aceasta corespunde unei concentrații anormal de scăzute de zahăr în sânge. Adesea asociata cu diabetul din cauza medicamentelor care pot reduce glicemia, aceasta poate avea multe cauze: prea mult alcool fără a mânca inainte, anorexie sau chiar anumite boli hormonale.

Simptomele pot varia: tremurături, transpirații, foame, cefalee, oboseală, amețeli, paloare, confuzie, slăbiciune, palpitație și probleme de vedere, dar și iritabilitate și modificări de comportament. Lăsata netratata, poate provoca inconștiență care poate duce la comă.

5 lucruri de știut despre hipoglicemie

Visele

Este posibil să observați că aveți hipoglicemie chiar și noaptea, deoarece poate provoca coșmaruri, teroare nocturnă și transpirație crescută. Dacă vă treziți obosit, confuz și iritabil, poate fi de vina glicemia scăzuta.

Dietele proaste

Unele persoane care doresc să slăbească apelează la diete cu conținut scăzut de carbohidrați. Dar la persoanele cu hipoglicemie, acest tip de alegere alimentară este proastă, deoarece trebuie să echilibreze lipsa zahărului. Nu este recomandat să omiteți mesele, mai ales la trezire.

Gustări care ajută

Uneori este nevoie doar de 15 grame de stafide, suc de fructe, miere sau câteva bomboane pentru a crește nivelul zahărului din sânge. Persoanele cu probleme renale ar trebui să evite sucul de portocale, care este bogat în potasiu.

Medicamente

Există tratamente disponibile pentru persoanele cu hipoglicemie severă și repetată. Profesioniștii din domeniul sănătății vă pot oferi o trusă de urgență făcută cu glucagon, un hormon care ajută la reglarea glicemiei. Nu ezitați să discutați acest lucru direct cu medicul dumneavoastră.

Sportul

A fi mai activ fizic decât de obicei poate reduce nivelul zahărului până la 24 de ore. Pentru a evita această problemă, verificați nivelul zahărului din sânge înainte, în timpul și după exerciții. Veți putea să vă reglați dieta în funcție de rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`