Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » 5 metode pentru făcut bucle afro acasă. Coafura ce avantajează toate formele de față
5 metode pentru făcut bucle afro acasă. Coafura ce avantajează toate formele de față

5 metode pentru făcut bucle afro acasă. Coafura ce avantajează toate formele de față

01 sept. 2023, 11:49,
BZI.ro, în WoW!

Buclele afro sunt una dinte coafurile în tendințe ale anului 2023. Cu toate acestea, acest trend este departe de a fi nou. Cârlionții strânși, în stil afro, sunt o coafură care a devenit la modă încă din anii ’70. Acest stil creează o alură totodată feminină, cât și rebelă. Multe celebrități precum Rihanna, Beyoncé, Zendaya și Solange au încercat deja acest stil de coafură, călcându-le pe urme și numeroși bloggeri și influenceri de pe Instagram. Buclele afro pot fi făcute indiferent de lungimea parului, și arată minunat pe orice textură și nuanță de păr. Este o coafură care se potrivește aproape tuturor, deoarece, datorită volumului, corectează trăsăturile feței.

Aceste bucle subțiri pot dura până la câteva zile (pentru rezultate de lungă durată, utilizați un spray de texturizare cu sare de mare). În același timp, nu este necesar să purtați mereu părul desfăcut. Vă puteți schimba look-ul, creând diferite variante de coafuri cu bucle. Buclele în stil afro pot fi realizate la salon folosind o soluție specială pentru permanent sau le poți face singură folosind metodele de mai jos. Este important să te înarmezi cu timp și răbdare. Pentru a recrea efectul jucăuș și aparent neglijent al buclelor afro, trebuie mai întâi să împarți părul în șuvițe mici și să ondulezi cu grijă fiecare secțiune.

Ondulatorul tip stick

Ondulatorul tip stick este o opțiune de luat în considerare pentru părul scurt sau mediu. Aplică întâi pe părul umed o cremă leave-în sau gel de păr. Împarte tot părul în șuvițe subțiri, și prindele cu elastice mici. După aceea, începe procesul de durată în care vei ondula fiecare șuviță. Încearcă să plasezi vârful ondulatorului cât mai aproape de rădăcini. Fiecare șuviță ondulată, o vei lua imediat și o vei prinde cu o agrafă de par. După aproximativ două ore, poți scoate agrafele, însă cu atenție pentru a evita deteriorarea buclelor.

Bigudiuri spirală

Un alt mod de a face bucle strânse este să folosești bigudiuri subțiri. Spală și usucă-ți părul. Aplică spumă de volum pe o perie lată și distribuie prin păr. Procedând la fel ca la tehnica anterioară, după ce părul a fost secționat, înfășuram șuvițele pe bigudiuri. Cel mai bine este să faci asta peste noapte, dar dacă nu ai mult timp, lasă-le câteva ore și, înainte de a le îndepărta, folosește un uscător de păr pentru a-ți încălzi puțin părul. După ce îndepărtezi bigudiurile, nu le pieptăna, ci aranjează părul trecând degetele prin el. La final, coafura poate fi fixată cu fixativ de păr.

Placa de întins părul

Pentru a crea bucle mici, există dispozitive speciale. Cu ajutorul lor, poți realiza coafura mai rapid. Cu cât diametrul dizpozitivului este mai mic, cu atât buclele vor fi mai subțiri (ideale sunt dispozitivele cu un diametru de 10 mm). Mai întâi, trebuie să-ți speli și să-ți usuci părul. Aplică un produs de protecție termică. Împarte părul în secțiuni, și ondulează fiecare șuviță pe rând, începând de la ceafă.

Metoda “Tricoul”

Acestă metodă este potrivită pentru fetele cu păr mediu sau lung. Pentru a face asta, trebuie să-ți speli părul, dar nu aștepta să se usuce complet. Aplică un produs de styling pe șuvițele ușor umede. Apoi, trebuie să-ți faci mici împletituri cât mai apropiate de rădăcina – cu cât sunt mai multe, cu atât rezultatul va fi mai “afro”. Odată ce părul s-a uscat, poți desface împletiturile. Este mai bine să fixezi coafura finită cu fixativ de păr.

Păr pe moațe

Moațele pot fi mici bucăți de material (sau bigudiuri din material), și sunt folosite deja de câteva secole pentru a crea bucle. Avantajul lor este că, spre deosebire de bigudiuri, nu se simt aproape deloc pe cap, iar somnul cu ele este mai confortabil. După spălare, usucă-ți părul lasându-l totuși ușor umed. Pieptănă-l și împarte-l în secțiuni. Înfășoară fiecare șuviță în jurul benzilor de material începând de la capăt spre rădăcină. Pentru a fixa moațele, le poți lega pur și simplu capetele între ele.
Alternativ, puteți folosi chiar și folie de aluminiu. Ne amintim cum fac profesioniștii din saloanele de înfrumusețare atunci când vopsesc părul. Aplică un produs de protecție termică. Înfășoară-ți părul în benzi de folie de aluminiu exact ca în cazul moațelor din material. Tece cu placa de îndreptat părul pe feicare secțiune pentru a le încălzi. După aceea, poți desface șuvițele și să fixezi coafura cu bucle afro cu puțin fixativ de păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *