Diete si regimuri

6 alimente care lupta cu durerile cauzate de fibromialgie

Publicat: 17 sept. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 alimente care lupta cu durerile cauzate de fibromialgie
7

Fibromialgia este o afectiune caracterizata prin dureri, sensibilitate sau chiar spasme resimtite in muschi, tendoane si ligamente si care afecteaza mai ales femeile. Dieta bazata pe alimente care au efect antiinflamator reprezinta un remediu natural pentru ameliorarea acestor simptome incomode. Iata cateva alimente care combat durerile cauzate de fibromialgie:

Nucifere si seminte

Nucile, migdalele si alte fructe oleaginoase, inclusiv semintele diminueaza inflamatia gratie acizilor grasi Omega 3. Ajuta la ameliorarea durerilor musculare si a disconfortului de la nivelul articulatiilor.

Fibromialgia. Simptome si tratament

Apa

Deshidratarea face si mai greu de suportat durerile cauzate de fibromialgie, prin urmare, este o idee buna sa bei mai multa apa si sa incluzi alimente cu un continut ridicat de apa, precum pepenele verde.

Cirese

Ciresele, la fel ca si fructele negre – afine, au proprietati anti-inflamatorii si te pot ajuta daca ai fibromialgie.

Ghimbir

Integrarea ghimbirului in preparatele culinare consumate zilnic ajuta la controlarea simptomelor neplacute ale fibromialgiei.
Potrivit specialistilor, ghimbirul calmeaza in mod natural si rapid durerile sii nflamatiile articulare si ale muschilor.

Supa care vindeca fibromialgia

Ardei iute

Aceasta leguma vine atat cu o portie consistenta de antioxidanti, cat si substante cu efect anti-inflamator. Daca poti tolera alimentele condimentate, aceasta este o modalitate buna de a combate durerea si inflamatia.

Usturoi

Usturoiul este un aliment care face minuni in calmarea durerilor musculare si sensibilitatii articulatiilor specifice fibromialgiei. Are proprietati antiinflamatorii puternice, dar nu este recomandat in exces persoanelor care au probleme digestive asociate fibromialgiei.

Adauga un comentariu