Local

6 cazuri noi cu persoane infectate cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, la Iași. Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 924

Publicat: 06 aug. 2021
Incidența cumulată a cazurilor pe 14 zile la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 06 august 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42602 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 6 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). In ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 3  externari.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 924.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași a realizat 2 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 395692 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 209720 au fost vaccinate cu doza I și 185972 cu doza II. Pe data de 05 august 2021 au fost vaccinate 558 de persoane. Mentionam ca 402 de persoane au primit doza I și 156 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 17661 de vaccinari, 226 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 457 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 06 august 2021, sunt ocupate  36 paturi din care 7 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 7 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

În momentul de faţă sunt libere 11 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 2 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi ATI.

Nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt  ocupate paturile ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 06 august 2021, un număr de 87 de persoane se află în izolare, iar 86 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43148 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 43743 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu