Terapii alternative

6 ceaiuri care reduc nivelul trigliceridelor

Publicat: 06 sept. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 ceaiuri care reduc nivelul trigliceridelor
7

Trigliceridele sunt prezente in mod normal in majoritatea grasimilor si uleiurilor vegetale si animale, si, asemeni colesterolului, pot avea efecte adverse asupra organismului uman, atunci cand sunt consumate excesiv.

Ele sunt principalul tip de lipide transportat de corpul nostru. Dupa ce vom digera ceea ce mancam, trigliceride din alimente sunt trimise in sange pentru a fi utilizate ca energie. Dar cand sunt consumate in exces, ele sunt stocate sub forma de grasime si pun in pericol mai ales sanatatea inimii.

5 alimente care cauzeaza cresterea trigliceridelor

Nivelul normal de trigliceride in sange
ar trebui sa fie de 150 mg / dl sau mai putin. Daca valoarea trigliceridelor este mai mare de 200 mg / dl ar trebui sa le acordati o atentie speiciala si sa faceti ceea ce trebuie pentru a le reduce.

Medicamentele sunt un mod rapid de a cobori trigliceridele, dar indiferent ce alegi – tratamente alopate sau naturiste este important sa intelegi ca trebuie sa faci o schimbare totala in stilul de viata. Iata cateva ceaiuri care te ajuta sa scazi valoarea trigliceridelor:

Ceaiul de patrunjel
Datorita continutului de niacina ajuta la reducerea trigliceridelor si a colesterolului. Pe langa consumul de ceai, adauga aceasta verdeata in mancaruri cat mai des.
Pentru a pregati ceaiul de patrunjel trebuie doar sa fierbi doua legaturi generoase de patrunjel intr-un litru de apa, timp de 5 minute. Lasa-l 10 minute, apoi il poti consuma. Se recomanda trei cani pe zi.

Contraindicatii: femeile gravide, pacientii cu pietre la rinichi si cei cu insuficienta renala.

Ceaiul de anghinare

Anghinarea este bogata in fibre si antioxidanti si este un tonic diuretic excelent pentru organismul nostru. Asta o face o alegere buna daca vrei sa iti scazi trigliceridele.

In afara de a manca anghinare de cateva ori pe saptamana, poti sa iti pregatesti un ceai din frunze din care sa bei trei cani pe zi. Poti sa il faci cu frunze proaspete sau uscate -o lingura de planta la 250 ml apa. 

Alimente care scad nivelul trigliceridelor

Ceaiul de scortisoara
O alternativa delicioasa pentru a reduce trigliceridele este ceaiul de scortisoara. Aceasta scoarta ajuta la reducerea grasimilor din organism; puteti bea 3 cani pe zi.

Contraindicatii: gravidele, persoanele care iau tratament cu anticoagulante.

Ceaiul de ginkgo biloba
Infuzia de ginkgo biloba ajuta, de asemenea, la scaderea trigliceridelor si a colesterolului. Se prepara dintr-o lingura de planta la o cana de apa si bea doua cani pe zi.

Contraindicatii: gravidele si femeile care alapteaza, cei care iau anticoagulante sau au avut sangerari in trecut, bolnavii de epilepsie, dar si cei care au tratament pentru ficat.

Ceaiul verde

Nu putem trece cu vederea ceaiul verde. Acest puternic antioxidant plin de beneficii este, de asemenea, o optiune buna pentru a reduce nivelul de grasime din organism, datorita continutului de taninuri, care combat acumularea de lipide atunci cand sunt combinate cu o dieta buna.

Se recomanda 3 cani pe zi, dar tine minte: nu-l consuma inainte sau dupa masa, pentru a permite orgnismului sa absoarba corect fierul si calciul in timpul digestiei.

Contraindicatii: gravidele si femeile care alapteaza, persoanele anemice – ceaiul verde reduce absorbtia fierului, persoanele cu boli gastrice, cum ar fi ulcere, gastrite sau colon iritabil, cei cu probleme de somn – insomnie sau de sistem nervos, bolnavii cu tahicardie.

6 masuri esentiale care te ajuta sa scazi trigliceridele

Ceaiul de usturoi

Esteo optiune eficienta, dar aroma intensa tine oamenii departe de acest ceai. Se obtine prin fierberea a 4 catei de usturoi la un litru de apa. Fierbeti timp de 5 minute si apoi lasati sa stea 10 minute inainte de a bea. Puteti consuma 3 cani pe zi. Ajuta la eliminarea grasimilor din ficat si reduce trigliceridele din sange.

Adauga un comentariu