Remedii naturiste

6 remedii naturiste cu drojdie de bere

Publicat: 16 mart. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 remedii naturiste cu drojdie de bere
7

Drojdia de bere este una dintre cele mai bune surse de vitamine din grupa B si de minerale. Poate fi consumata preventive pentru intarirea sistemului imunitar, dar va poate ajuta si sa depasiti anumite probleme medicale. Iata cateva remedii naturiste cu drojdie de bere:

1. Remediu impotriva constipatiei
Datorita probioticelor, vitaminelor B si a proteinelor pe care le contine, drojdia de bere permite o mai buna actiune a sucurilor digestive si o mai buna contractie a muschilor aparatului digestiv. Ea regenereaza de asemenea si flora intestinala, mai ales cand este dezechilibrata datorita unei alimentatii gresite, a stresului sau oboselii.

In caz de constipatie ocazionala, luati drojdie de bere activa timp de 12 zile. Atentie! Daca intestinul este inflamat, drojdia este contraindicata.

2. Remediu impotriva diareei turistilor
Se pare ca intre 2 si 5 turisti din 10 se imbolnavesc de diaree in timpul calatoriilor. Aceasta tulburare jenanta este deseori legata de indigestie sau apa contaminata cu o bacterie. In acest caz, drojdia este recomandata datorita actiunii sale antibacteriene si reechilibrante. Ajuta organismul sa se elibereze mai repede de catre germenul responsabil si reechilibreaza flora intestinala.

Cu 4-5 zile inainte de plecarea in vacanta, incepeti o cura de drojdie si urmati-o pe perioada vacantei. Nu uitati insa urmati si masurile de igiena: spalati fructele si legumele, nu beti apa de la robinet sau din piete.

3. Remediu antistres
Pentru prevenirea stresului si a consecintelor sale, alimentatia si mai ales alimentatia bogata in vitaminele grupei B si au un rol important in protejarea nervilor. Drojdia de bere este una dintre cele mai bune surse de vitamina B si este extrem de indicata in caz de stres. Se consuma timp de 2 saptamani, zilnic cate 3-4 lingurite de drojdie de bere.

4. Remediu pentru prevenirea racelilor
Se administreaza timp de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie. 

5. Remediu pentru paralizie, Parkinson, Alzheimer
Se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie.

6. Remediu pentru acnee
Se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii. 

La aceasta se adauga si aplicarea de masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. 

Adauga un comentariu