Educatie intima

7 lucruri despre testicule pe care trebuie sa le stii

Publicat: 08 apr. 2011
7

Cand barbatii au parte de sex, in special sex oral, multora dintre ei nu le place orice fel de stimulare a testiculelor. Sentimentul de frica depaseste sentimentul de excitare din cauza fragilitatii si sensibilitatii testiculelor. Astfel, multi prefera ca femeia sa se axeze pe penis. Iata cateva lucruri despre testicule pe care trebuie sa le stii

1. Este normal ca testiculele sa atarne
Testiculele atarna in afara corpului deoarece temperatura ideala pentru producerea spermei trebuie sa fie cu unul sau doua grade mai scazuta decat temperatura corpului. In situatiile in care barbatilor le este frig, testiculele se apropie mai mult de corp.
2. Sunt extreme de sensibile

Cele doua testicule sunt foarte sensibile si fragile incat chiar si la cea mai mica lovitura, barbatii simt o durere cumplita in acea zona si in abdomen. Conteaza foarte mult sa ai mare grija, sa nu ciupesti, sa nu musti si sa nu iti folosesti unghiile. Trebuie sa fii blanda, sa le masezi usor fara a le brusca. Daca ai o legatura stransa cu partenerul tau sau esti dezinhibata, le poti saruta si te poti plimba cu limba in jurul lor.

Controlul testiculelor. De ce este importanta autoexaminarea testiculelor si cand trebuie facuta  

3. Testiculele sunt responsabile cu producerea spermei si a testosteronului
Cantitatea de testosteron este foarte importanta deoarece determina masa musculara a barbatilor, parul facial, dar si temperamentul acestuia, nervii si comentariile pe care le fac.

4. Testiculele influenteaza directia penisului
De obicei barbatii au penisul indreptat usor catre dreapta, iar aste se observa mai ales atunci cand se afla in erectie. Acest lucru se datoreaza faptului ca testiculele sunt asimetrice, unul fiind mai ridicat decat celalalt. Este un lucru normal, intalnit la majoritatea barbatilor. Datorita testiculelor asimetrice, le este mai confortabila pozitia sezut.

Traumatismele testiculare  

5. Testiculele te ajuta sa anticipezi orgasmul
Iti poti da seama cand iubitul tau are orgasm doar uitandu-te la testiculele lui. Acestea se ridica usor chiar inainte de ejaculare pentru a se „conecta” cu corpul, iar tu poti profita de aceasta sansa, sporindu-i placerea prin metode stiute doar de tine.

6. Testiculele isi pot schimba dimensiunile
Daca partenerul tau este tipul de barbat care in timpul sexului devine extrem de excitat, pasional incat se dedica in totalitate momentului, testiculele lui pot creste chiar si cu 50% in dimensiune inainte de a avea orgasm deoarece ele acumuleaza sange in timpul excitarii.

12 lucruri despre spermatozoizi care s-ar putea sa te surprinda  

7. Testiculele albastre
Cand ajung intr-o stare de excitare si au erectie, barbatii simt ca testiculele lor sunt pline si trebuie sa ejaculeze sperma, altfel se pot alege cu ceea ce se numeste „testicule albastre”. Un barbat dezvolta testicule albastre daca excitarea nu se termina cu un orgasm. Sangele acumulat in testicule ramane acolo si, din moment ce nu are oxigen, testiculele se albastresc.

Prin urmare, pentru a evita tensiunea si modificarea culorii, este recomandabil ca un barbat sa ejaculeze daca este excitat. Ejacularea este importanta si din motive de sanatate, deoarece a fost dovedit ca protejeaza impotriva cancerului de prostata. 

Adauga un comentariu