Local

7 persoane de la I.Ș.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19. Ancheta epidemiologică se extinde

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 persoane de la I.Ș.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19. Ancheta epidemiologică se extinde

Conform declaraţiilor de ultima oră, 7 persoane de la I.S.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19. Într-un comunicat de presă se explica situaţia anchetei epidemiologice care se desfăşoară la ISJ Iași.

7 persoane de la I.S.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19

Conform comunicatului de presă dat publicaţii, în urma anchetei epidemiologice declanşată de identificarea a celui de-al doilea caz pozitiv cu COVID-19 de la IȘJ Iași, s-a constatat apariţia a încă 5 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. În urma acestui lucru, DSP Iași a luat hotărârea extinderii anchetei epidemiologice:

” Având în vedere identificarea recentă a celui de-al doilea caz de Covid 19 în rândul personalului angajat din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică a extins ancheta epidemiologică declanşată iniţial pe data de 15 iulie 2020. În urma testării tuturor angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul inspectoratului, astăzi, 21 iulie 2020, rezultatele de laborator au confirmat prezenţa noului coronavirus la încă 5 angajaţi, două persoane care lucrează în cadrul unor proiecte educaționale ale I.S.J. Iași și 3 angajaţi de la compartimentul administrativ. Până în prezent, 7 persoane care îşi desfăşoară activitatea la I.S.J. Iaşi au fost confirmate cu COVID 19. Drept urmare, Direcţia de Sănătate Publică continuă ancheta epidemiologica prin stabilirea contacţilor direcţi, conform Metodologiei de supraveghere Covid 19 şi prin aplicarea tuturor măsurilor care se impun la nivel instituţional.”

Toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui nou proces de igienizare

În contextul descoperirii celor 5 cazuri noi de infectare cu COVID-19, s-a luat decizia ca toate spaţiile instituţiei să mai fie încă odată dezinfectate:

” În acest context, toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui nou proces de igienizare, conform procedurilor specifice, iar personalul angajat al I.S.J. Iaşi va continua activitatea în regim de telemuncă. Totodată, comunicarea cu publicul se va realiza online, iar activităţile din calendarele specifice, care presupun prezenţa fizică a persoanelor, se vor desfăşura la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă” Iaşi” se arată în comunicat.

După cazurile confirmate de COVID-19 de la IȘJ, o parte din personal a fost testat

O parte din personalul de la IȘJ a solicitat testarea COVID-19 la cerere. Se pare că personalul testat nu este infectat cu COVID-19, toate testele făcute până în acest moment ieşind negative. Pe de altă parte, conducerea IȘJ împreună cu inspectorii generali va fi testată astăzi, luni 20 iulie. Rezultatele testării vor fi date în maxim 2 zile de la momentul efectuării.

Un angajat al IȘJ Iași este infectat cu COVID-19

În cursul zilei de sâmbăta, 18 iulie 2020, un alt angajat al Inspectoratului Școlar Județean Iași (IȘJ Iași) a fost diagnosticat cu Covid 19, acesta fiind din rândul persoanelor declarate contact direct al primului caz confirmat. Astfel, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o nouă anchetă epidemiologică, în acord cu Metodologia de supraveghere Covid 19.

 

Adauga un comentariu