Frumusete

7 tratamente naturiste pentru eliminarea petelor maro de pe fata

Publicat: 02 sept. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 tratamente naturiste pentru eliminarea petelor maro de pe fata
7

Pe masura ce imbratranim pielea isi pierde aspectul neted, iar petele pigmentare isi fac aparitia pe fata, gat, spate, decolteu si brate. Exista diferite tipuri de pigmentari ale pielii:

pete de soare, numite si pete de batranete, care apar ca urmare a expunerii indelungate la soare, si sunt de obicei rosii sau cafenii;
hiperpigmentatie postinflamatorie ca rezultat al procesului de inflamare, cum ar fi in cazul acneei, cosurilor sau pustulelor. Persoanele cu tenul deschis la culoare pot observa la inceput pete rosii sau purpurii care devin cafenii, inainte sa dispara.
hiperpigmentatia hormonala, cunoscuta si sub numele de melasma, se manifesta tot prin pete maro.

Cauzele comune ale pigmentarii pielii: soarele si razele ultraviolete, ranile si medicamentele, dar si stresul si emotiile puternice pot afecta productia de melanina a celulelor.

Pistruii si petele pigmentare de pe fata, maini si brate dispar cu aceste doua ingrediente

Remedii naturiste pentru petele pigmentare

1. Combinatia turmeric-lamaie. Se amesteca zeama de la o jumatate de lamaie cu doua lingurite de turmeric si se amesteca bine pana ce se omogenizeaza dupa care se aplica pe petele pigmentare de pe fata si se lasa acea solutie timp de 30 de minute dupa care va puteti spala. Tratamentul se efectueaza zilnic, timp de o luna.

2. Combinatia turmeric-lapte. Faceti o pasta din turmeric si lapte care se aplica pe toata fata inainte de culcare, inclusiv pe cearcanele de sub ochi, are efecte foarte bune. Daca aveti pete pigmentare si pe maini sau pe piept puteti folosi aceasta pasta pe toate zonele.

3. O alta pasta pe care o puteti folosi este compusa din 2 lingurite de pudra de lemn de santal, 1 lingurita de zeama de lamaie, o lingurita de zeama de portocala si 2 capsule uleioase de Vitamina E. Compozitia rezultata se aplica pe petele pigmentare timp de 30-45 de minute zilnic timp de cateva saptamani.

4. Masca din suc de rosii, iaurt si fulgi de ovaz. Se folosesc doua linguri de fulgi de ovaz si cate o lingura de iaurt si suc de rosii, se amesteca foarte bine si se pune pasta rezultata pe fata timp de 20 de minute dupa care clatiti. Aplicati tratamentul mai multe zile la rand pana veti observa rezultatele.

Petele pigmentare – cauze si tratament

5. Ceapa rosie este, de asemenea, foarte buna pentru petele maro de pe fata. Frecati-va fata cu felii de ceapa rosie sau pur si simplu puteti stoarce o ceapa rosie de sucul ei si aplicati sucul peste petele pigmentare sau pe toata fata timp de 10 minute.

6. De asemenea, va puteti masa fata cu felii de rosie sau cu avocado. Enzimele din avocado reduc din pigmentarea pielii, la fel si rosiile.

7. Puteti folosi pe post de demachiant apa de trandafiri, pastreaza pielea fina si luminoasa, prevenind decolorarea pielii si aparitia petelor pigmentare.

Adauga un comentariu