Titlurile zilei

A ajuns la cabinetul stomatologic de la UPU cu dureri insuportabile, iar medicul de gardă a amenințat-o în loc s-o ajute! Dr. Irina Mihai: „I-am spus să nu mai țipe, că nu vreau să se audă de afară” – FOTO

Publicat: 02 iun. 2023
_____ Vizualizări 38 Comentarii
A ajuns la cabinetul stomatologic de la UPU cu dureri insuportabile iar medicul de gardă a amenințat-o în loc s-o ajute Dr. Irina Mihai I-am spus să nu mai țipe că nu vreau să se audă de afară - FOTO
Miercuri, 31 mai 2023, Beatrice Dămăceanu s-a confruntat cu o durere de măsea greu de suportat

O tânără ieșeancă acuză că ar fi fost maltratată de medicul de gardă de la cabinetul stomatologic de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Pacienta susține că dr. Irina Mihai a amenințat-o că, dacă mai țipă de durere, o să oprească tratamentul

Miercuri, 31 mai 2023, Beatrice Dămăceanu s-a confruntat cu o durere de măsea greu de suportat. Deoarece stomatologul la care merge cu regularitate își încheiase programul, tânăra a mers la Unitatea de Primiri Urgențe Stomatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Beatrice susține că a ajuns la UPU puțin după ora 20:00, iar, deși nu avea pacient, medicul de gardă, dr. Irina Mihai, s-a arătat deranjată de prezența sa și a lăsat-o să aștepte 15 minute pe hol.

O pacientă acuză că a fost amenințată de medicul de gardă de la cabinetul stomatologic de la UPU

spitalul sf spiridon
Pacienta susține că Dr. Irina Mihai a amenințat-o că dacă mai țipă de durere, o să oprească tratamentul

Odată ajunsă în cabinet, Beatrice Dămăceanu s-a mirat când a văzut că medicul de gardă și-a pus mănușile și abia după aceea a început să-și caute instrumentarul și să închidă ușa cabinetului. Pacienta susține că avea dureri foarte mari, iar dr. Irina Mihai nu i-a făcut niciun fel de anestezie, ba chiar s-a arătat extrem de deranjantă, deoarece, de durere, pacienta țipa.

„Totul a început de la durerea unei măsele. Era foarte târziu și medicul meu stomatolog, la care merg de 9 ani, terminase programul, așa că m-am deplasat la medicul de gardă de la Spitalul «Sf. Spiridon». Doamna stomatolog care era de gardă părea foarte revoltată că am deranjat-o. Probabil că avea altă treabă mai importantă de făcut. Am așteptat 15 minute pe holul spitalului, după care am intrat în cabinet.

După ce și-a pus mănușile, aceasta a pus mâna pe clanța de la ușă și a închis-o, apoi a început să umble prin sertare să caute instrumente. Eu am rămas șocată că după ce a făcut toate astea a început să-mi umble prin gură. A început să umble cu o freză la măseaua cu probleme, iar în acel moment am început să țip de durere.

Menționez că nu mi-a făcut niciun fel de anestezie, ceva care să-mi amelioreze durerea, ca să poată umbla la măsea. Doamna stomatolog m-a amenințat că, dacă mai țip, mă lasă așa și nu-mi mai efectuează tratamentul. La a doua atingere, la fel de dureroasă, m-am ridicat de pe scaun și am plecat”, a declarat Beatrice Dămăceanu.

Dr. Irina Mihai: „Fata a fost foarte recalcitrantă de cum a intrat”

dr. Irina Mihai
Dr. Irina Mihai nu i-a făcut niciun fel de anestezie, ba chiar s-a arătat extrem de deranjantă, deoarece, de durere, pacienta țipa

Dr. Irina Mihai susține că pacienta era extrem de nervoasă încă de la început și țipa atât de tare încât era posibil să se audă de afară. Medicul de gardă a precizat că nu i-a făcut anestezie pacientei, pentru că era iritată peste măsură, dar și pentru că nu-i știa istoricul medical.

„Fata a fost foarte recalcitrantă de cum a intrat. Era genul de pacient care colabora greu. Bun, am înțeles că avea o durere, eu eram fără asistentă, pacienta a fugit realmente de pe scaun. Nu i-am făcut mare lucru, m-am dus să-mi iau o sondă de la măsuța cu instrumentar steril, timp în care ea s-a ridicat și a zis că nu mai are nevoie. Țipa foarte tare de la primele secunde, abia dacă o atingeam și țipa. I-am spus să nu mai țipe, că nu vreau să se audă de afară, să creadă că o chinui.

Dacă nu poți să stai, sunt alte metode, adică cu anestezie generală, nu chinuim oamenii și nu-i maltratăm. Nu i-am făcut deloc anestezie, anesteziile astea nu sunt chiar floare la ureche, nu se fac în orice fel de condiții. Ea era surescitată, eu nu puteam să recurg imediat la o anestezie, în condițiile în care nu cunosc pacientul, sunt singură, adică fără asistentă, nu se face anestezia așa, imediat. Nici nu am avut timp, numai cât am pus un pic freza, cred că am dat jos doar pojghița de la plombă și nu am apăsat, nu am insistat mult, am lăsat-o să clătească, dar la prima clătire a și plecat. Ea era supărată de cum a venit, iar la stomatologie trebuie să avem un pic de înțelegere și de răbdare, că doar medicul ăla ne ajută.

E ușor să faci rău. Nu a fost nicio problemă, trebuia să aibă un pic de înțelepciune. Eu m-am dus să iau o sondă tocmai ca să nu mai folosesc turbina, că am văzut că nu acceptă, oricum cred că aș fi putut să scot cu sonda fără freză, dacă m-ar fi lăsat. Dar freză din prima nu aveam cum. Cu pacientul care e cu durere, e obosit, e un pic mai dificil de lucrat, dar în cele din urmă eu reușesc să-i stăpânesc, dar nu am reușit cu dânsa”, a declarat dr. Irina Mihai.

Pacienta a plecat revoltată din cabinet

un pacient la stomatolog
Dr. Irina Mihai susține că pacienta era extrem de nervoasă încă de la început

Dr. Irina Mihai a declarat că pacienta a plecat pur și simplu din cabinet, fără nicio explicație, înainte să-i termine tratamentul. Medicul stomatolog se gândea că pacienta se va întoarce, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Eu am experiență, sunt medic primar, am 25 de ani în spate. Nu e nimic, probabil că o să călcăm pe urmele profesorilor, adică o să pățim și noi, medicii, ce pățesc profesorii. Eu mă gândeam că o să revină, au mai fost cazuri, dar la copii, nu stăteau, plângeau, dar îi lămureau părinții și reveneau. Oricum, mai aveam extrem de puțin și e păcat că nu a stat până la capăt. Zice că nu m-am dezinfectat, dar ce, trebuia să-mi torn găleata cu dezinfectant, mi-am pus mănuși.

Am lăsat ușa deschisă, pentru că eram singură în cabinet, fără asistent, poate să fie periculos la un moment dat, nu sunt camere. A intrat cineva de afară și m-am dus și am închis ușa, ca să-i ofer intimitate, că nici să stai cu ușa deschisă nu e bine. Nu era plagă acolo. Astea sunt condițiile, dacă ar fi fost asistenta, probabil că mi-ar fi dat totul la mână, i-aș fi spus să închidă ușa, să deschidă geamul, eu știu ce să mai facă. Păcat, că nu a fost cine știe ce manoperă, dar atât de tare s-a supărat”, a explicat dr. Irina Mihai.

Comentarii
  • Dupa ce i-a umblat la masea fara anestezie nu a mai durut-o?? Daca s-a ridicat de pe scaun si a plecat inseamna ca i-a trecut brusc „durerea insuportabila”. Nu e nici prima nici ultima persoana care tine medicii ocupati si apoi se revolta ca nu a fost tratata corespunzator….

  • Deci doctora zice ca „nu era plagă acolo” si d’aia nu-i problema ca a inchis usa cu manusile trase pe maini si apoi tot cu manusile alea a vrut sa trateze pacienta si i-a umblat la masele. Interesant.

  • Doamna doctor trebuie evaluata profesional si psihologic. Daca dupa atatia ani de „experienta” nu are niciun fel de empatie fata de efectele umei dureri insuportabile de masea, nubstie cum sa abordeze un pacient in criza decat tipand si amenintand, atunci sa faca altceva! Sa pui manusile pe clanta si apoi sa-i umbli in gura arata dispret total fata de regulile elementare de igiena! Pacienta a plecat in pofida durerii si bine a facut; are un medic stomatolog si se ingrijeste, deci cunoaste care sunt regulile obligatorii in tratamentul stomatologic. Consider ca trebuie sa faca plangere mai departe, nu trebuie sa lase lucrurile asa!

  • Mai este una pe acolo, doftoreasă de ochi, cică, Obadă parcă i zice, care se rage la pacienți ca vita la poartă nouă…

  • Mai este o doftoreasă de ochi pe acolo, Obadă cică, căreia tare i place să se ragă la pacienți ca vita la poartă nouă…babele îs cu geana pe ea…

  • empatie de la doctori ?? singura empatie este pentru plic ??despre ce vorbim ?? chiar toti suntem cretini??

  • Cand am citit numele DĂNĂCEANU, am crezut ca e vorba de fosta mea colegă de la finante, Carmen Dănăceanu prinsa cu furtișaguri din conturile doctorilor…~13.453 lei. Rusine Carmen, imi pare rau ca te-am cunoscut. Nu esti demnă de salutul meu…

  • Am apelat la medici veterinari pt pisica mea(11ani),si 3 dintre ei m au uimit prin profesionalismul,empatia si bunavointa lor.
    Doar unul singur m a înspăimântat.
    In cazul stomatologilorc consultati pt mine,lucrurile stau exact pe dos.
    Oare dna dr nu si a dat seama ca ,pacienta(care,poate nu a putut dormi de durere toata noaptea,)este la capatul rabdarii,ca intr adevar trebuie sa faca ceva care sa i amelioreze situatia?
    Profesionalism,empatie,respect pt semeni …greu…

  • Stomatologia este una dintre specialitatile in care pacientii nu trebuie sa da sfaturi sau sa tipe in timpul actului medical.

  • Sa fim seriosi! De unde reiese ca a amenintat-o? Doar ca scrie in titlu un reporter care nu era de fata? Ce trebuia sa faca doctorita, sa-i umble in gura in timp ce ea tipa?

  • Am fost și eu în cabinetul ăla. Pacientul pe scaunul stomatologic sta cu fața la geam și cu spatele la ușa. Cum a vazut ea că a închis ușa cu mâna? Are și ochi de soacră?

  • Doctorii de la UPU se simt deranjati din mai multe motive.. TikTok, Instagram, Facebook si mult dormit !!!

  • Acolo au fost si sunt in continuare medici de 2 lei, zero profesional, mai era o cretina, Sion Maria, o baba cretina care dormea non stop in garda…. Sunt nervosi ca nu prea vine lumea acolo cu plicul in buzunar!

  • Sint si multe scroafe care urla aiurea in cabinete,indiferent de specialitate. Cum functioneaza cabinetul fara asistenta ?! Sigur ca exista situatii cind medicul nu poate face de toate,daca vezi ca nu iti convine decorul pleci sau stai pina dimineata si mergi unde iti place. Nici macar n-ai de unde sti daca AVEA cu ce face anestezie. Asa functioneaza sistemul sanitar,cu lipsuri dar cu pretentii de la pacienti eventual bine, repede si gratis la orice ora din zi si din noapte.

  • buna ziua.Adevarul este la mijloc,amandoua sunt vinovate…domnisoara sigur nu a luat nici o pastila de durere si apoi are mari pretentii!!!..Maseaua sigur a mai deranjat-o ,dar, la cabinet privat nu e gratis…. Doamna doctor trebuie mai cu inima sa lucreze cu pacientii!!!

  • Am fost la UPU de mai multe ori si nu am intimpinat nicioadata nici o problema ,am stat la rind in functie de gravitatea pe care o aveam si nu am dat un bani nicioadata .Respect pentru toate cadrele medicale de acolo nu insa si respect pentru unii bolnavi care daca ajung acolo vor sa fie luati primii ,urla ,striga ,injura .Eu unu sincer nu as rezista si as tranti un individ de asta necioplit dar cadrele medicale de acolo au rabdare si sincer nu stiu cum pot ,Respect!

  • Precum sunt toti bugetarii tarii si astia cred ca sunt mai presus de omul simplu si arunca intreaga vina pe acestia si nici nu isi fac treaba. De aceea sunteti platiti de stat sa rezolvati problemele oamenilor normali caci ceilalti, specialii, merg doar la privat. Rusine.

  • DACA VRETI SA MURITI , mergeti la spital ORICARE
    Daca vreti sa mai traiti, cat de cat, stati ACASA
    Bisexu s-a dus la Viena sa se opereze
    Prietenii stiu de ce

  • Procedura în spital a rămas aceiași ca în vremea Covid. Medicul și asistenta se echipează in combinezon, mască, mănuși. In plus mai înregistrează și pacientul în programul SIUI dacă-i merge netul si in registrele tipărite. In cât timp se poate face ? Ce-i doctorița, Samanta?

  • Dacă și dna Mihai nu are empatie…
    Se vede de la o poștă că fetișcana e o piți care face onlyfans. Când o regulează un tip și o doare, fuge sau stă capră?

  • Eu am ajuns de multe ori la urgente cand era dna doctor si a fost foarte profesionista de fiecare data, m-a tratat cand alti medici nu au reusit s-o faca, s-a purtat exemplar! Se vede experienta si dedicarea din spate!

  • Nu am fost prezent la momentul respectiv,dar medicul respectiv prin natura meseriei ar trebui sa stie ca fiecare persoana are un grad diferit de a suporta durerea.Ar trebui sa fie aproape de pacient,de a empatiza cu el sa-l ajute.Chiar daca vezi ca este aproape de irascibilitate din cauza durerii,prima data incearca sa-l calmezi si pe urma treci la tratament.Dar la noi nu mai exista de multa vreme empatia fata de pacient.

  • A așteptat 15 min ? Eu de 3 ori am fost, cu fracturi și cel mai puțin am stat 4 (patru) ore…. UPU este CEL MAI PROST SRVICIU MEDICAL degeaba se numește primiri urgența organizarea este de toată jena, în afară de înfumurarea lui Arahat nu e nimic ! Nu este nimic rezolvat urgent acolo, aștepți până binevoiește un rezident sa te ia la întrebări și dacă nu mori în 4-5 ore vine și un medic , dimineața pe la 6 că doar nu o să se dea jos din pat sau de pe vreo asistentă după ora 23….
    Domnișoara trebuia să-l trezească pe medicul care i-a lucrat măseaua pt că i-a plătit și nu puțin – alt aspect pe care nu-l înțeleg, eu plătesc asigurări de sănătate dar nu pot beneficia de tratamente stomatologice decât la cabinete private… cabinete de stat nu mai există. În urgență ce-ți face ? pune un pansament și îți dă un pahar cu apă să te clătești. În schimb doctorii din spitale iau 25000 lei salarii și treaba le-o fac rezidenții care nu au drept de practică și nu răspund pt ceea ce fac. Medicul chirurg sau ortoped sau anestezist face treaba pt care e plătit regește dar numai dacă primește tradiționalul plic ! Degeaba s-au făcut reclamații s-au organizat flagrante că niciun medic nu a pățit nimic niciun fir de păr nu le-a fost clintit și continuă activitatea pe aceleași salarii și pe aceleași șpăgi !

  • O fufa care vrea sa o cunoasca lumea. Daca o durea maseaua de ce nu a stat la tratament? Sau de ce nu s-a dus la privat sa ii sufle si sa ii treaca? Cand vezi ce privire are stii cu ce se ocupa. Ceva videochat? A luat-o si o doare la masea?

  • Empatia nu trebuie să fie unidirecțională. Atât timp cât medicul este pentru tine un prestator de servicii, nu un cadru medical care te vindecă, nu te aștepta la un tratament special. Medicul este om și nu empatizează la comandă. Trebuie să aibă pentru cine, să-l inspire. Din miile de pacienți care trec lunar pe acolo, se găsește și câte unul nemulțumit. Dar conform tradiției românești, facem din țânțar, armăsar!

  • Este trist dar adevarat la UPU stomatologie.Sunt iritati atunci cand sunt deranjati, vin fara halat , fara manusi sa vada un pacient.Am trecut printr o experienta asemanatoare, am crezut ca am avut ghinion dar se pre ca nu….

  • Sa se puna camere si o sa vedeti ca tot ce se spune este adevarat.Nu trebuie deranjati medici stomatologi de la UPU. Sa vorbeasca frumos si sa si faca meseria pentru ca sunt platiti din banii nostri care nu sunt putini, e greu tare.Am trecut si eu pe acolo si a fost jalnic.Am platit la privat ce nu s-a ostenit sa faca dl doctor.

  • Sunt unii tineri foarte aroganti si indiferent de serviciu de stat, ei spun doar ca au doar drepturi si oricat de profesional si calm ai vorbi cu ei, li se pare ca medicul nu ii vede zei si reusesc sa scoata din sarite orice om. Ca natie suntem plini de noi, daca asteptam 5min ni se pare ca nu baga nimeni in seama. Cine lucreaza cu oamenii, cat de dificili sunt, dupa o zi ajungi praf acasa emotional. Empatizez cu doamna doctor, in biserica fara sa fiu prezent acolo ka situatia descrisa, as jura pe biblie ca doamna doctor are dreptate, ca acest specimen de pacienta a fost agresiva verbal deodata. Acest model de pacient mi-l imaginez ca daca sta la rand si vine la UPU un accident cu victime multiple, el spune ca era primul la coada si nu il intereseaza .

  • Peste tot este lipsa de personal ce va mira …de ce nu iesiti in strada…si ptr Ambulanta si Ptr Upu,Politie.. ca sunt putini peste tot…iar fata de la pagina 5 vrea si ea putina atentie pentru abonatii de pe Only …. ce e asa greu de inteles

  • In primul rand o durere de masea nu apare din senin, are cateva ore, zile pana ajunge in momentul in care nu mai suporti,deci candva era de gasit medicul ei personal, probabil se astepta la mare gratuitate si ce sa vezi, teapa…
    Iar doamna asta doctor da, pe mine m a terorizat acum 20 ani, la fel facea totul pe viu

Adauga un comentariu