Economic Local

A apărut de multe ori în anturajul vedetelor din România, dar puțini știu povestea de succes a acestui tânăr din Iași. Mihai Ocu: „Părinții mei au plecat în străinătate să muncească. Bunicii s-au ocupat de mine” – FOTO

Publicat: 18 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A apărut de multe ori în anturajul vedetelor din România dar puțini știu povestea de succes a acestui tânăr din Iași. Mihai Ocu Părinții mei au plecat în străinătate să muncească. Bunicii s-au ocupat de mine - FOTO
Alexandru este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din Iași

Mihai Alexandru Ocu este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din Iași, dar puțini știu povestea de succes a acestui tânăr. La numai 27 de ani are doar reușite în domeniul muzical, având o afacere de succes, și cântă alături de vedete cunoscute din România

Mihai Alexandru Ocu este unul dintre tinerii talentați din Iași, iar cu susținerea familiei a reușit să aibă succes în domeniul muzical. Încă din copilărie îi plăcea să cânte și povestește că bunicul său i-a descoperit talentul.

„Am început să cânt la vârsta de 4 ani. M-a descoperit bunicul. Cântam toată ziua prin casă și m-a dus la Palatul Copiilor, ca să vadă dacă am potențial sau nu. Eu am fost crescut de bunici. Părinții mei au plecat în străinătate să muncească și am rămas cu bunicii. Ai mei nu au fost de acord, la început, cu muzica și spuneau să învăț, să merg la școală, să am altă meserie.

După aceea m-au susținut. La noi, în familie, de pe partea bunicului se moștenește talentul muzical. Cât timp părinții au fost plecați în străinătate, bunicii s-au ocupat de mine. Bunicul mă ducea la concursuri, la cursurile de canto. Bunica se ocupa de costume și se ducea la croitorie să îmi facă costumele. De la 6 ani am început să fac canto serios și nu mai petreceam mult timp afară, să nu răcesc, să mă pregătesc pentru concursuri. Doamna Anca Apetroaie de la Clubul Copiilor m-a testat, dacă pot cânta bine, apoi am început să fac și cursurile de canto”, spune Alexandru, cunoscut sub numele de scenă Alexo.

Cântărețul Alexo, povestea de succes a unui tânăr din Iași

Tânărul povestește că participarea la o emisiune televizată l-a ajutat foarte mult în carieră.

„Așa a început călătoria în muzică. Am început să mă pregătesc intens pentru concursuri naționale și internaționale, am obținut premii, am participat la emisiunea «M-a făcut mama artist», de la Prima TV, în 2012. Am ajuns în finală. Emisiunea a fost o oportunitate pentru mine. În juriu era Connect-R, pe care îl apreciam mult. I-a plăcut de mine, m-a luat la concerte, unde cântam împreună. Vocea și timbrul îmi permit să cânt orice melodie.

Apogeul pentru mine a fost în 2013, când am cântat la Forța Zu, alături de Connect-R, în fața a 100.000 de oameni. Trăirile de atunci nu știu dacă o să le mai am vreodată. Eu venisem să-l salut pe Connect-R, eram în backstage și mi-a zis să cânt cu el pe scenă. A fost totul pe nepregătite, m-a luat prin surprindere. Când am urcat pe scenă îmi tremurau picioarele, m-am împiedicat de cabluri, eram emoționat când am văzut atât de mulți oameni. Dar totul a fost bine în final”, își amintește Alexo.

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, povestea Carolinei Pintilie, o cântăreață din Iași.

Alex Alexo: „Era un vis de-al meu, de mic”

Tânărul are succes și cu trupa sa, participând la diverse evenimente din țară și din străinătate.

„Am trupa Univers Band, unde activez de peste 10 ani. Noi cântăm la evenimente în țară și în străinătate. Am cântat în Austria, la Viena, un Revelion, în mai multe locații din București, Brașov, Ploiești, Iași, unde abordăm un stil diversificat, din muzica națională, folclor. Avem evenimente și anul acesta, nunți, cumătrii, banchete, unde sunt chemat în special ca MC. E perioada aglomerată, când dorm 5 ore pe noapte, merg la orele de canto în timpul săptămânii, iar în weekend la nunți. Mi-am făcut propriul studio de curând.

Era un vis de-al meu, de mic, iar acum m-am bucurat că am reușit să finalizez proiectul. Pot să compun, să fac muzică, să mă desfășor. Fac și ore de canto, și înregistrări. E destul de greu să mergi la alte studiouri, să depinzi de alții. Orice artist trebuie să se reinventeze, să se adapteze schimbărilor. M-am apucat iarna asta să pregătesc câteva piese. Le-am compus și le voi lansa cât de curând”, mai spune Alexandru.

O altă artistă cunoscută din Iași este Miruna Trofin. În povestea de succes a acestui tânăr din Iași este prezentat și faptul că, deși mulți copii ai căror părinți muncesc în străinătate nu reușesc în viață, el este un exemplu pozitiv.

Adauga un comentariu