National

A apărut dovada ca reprezentanţii Guvernului Orban nu vor dubla alocaţiile. Guvernul nu are bani din bugetul statului care să meargă către alocaţiile copiilor

Publicat: 25 iun. 2020
A apărut dovada ca reprezentanţii Guvernului Orban nu vor dubla alocaţiile
Guvernul nu are bani din bugetul statului care să meargă către alocaţiile copiilor, pentru că ar depăşi limita de deficit bugetar.

Guvernul nu are bani din bugetul statului care să meargă către alocaţiile copiilor, pentru că ar depăşi limita de deficit bugetar. După o serie de acuzaţii de ignorare din partea guvernantiilor cu privire la distribuirea bugetului statului către antreprenoriate cu capital romanesc şi către pensii şi alocaţii, a apărut documentul oficial care nu arăta un buget pentru alocaţii şi nici o intenţie a unei astfel de alocări de fonduri.

Fostul ministru al Muncii, atac la adresa lui Orban

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, cere demisia guvernului şi publică sesizarea depusă de Guvern la CCR pe tema alocațiilor. Mariu Budăi, a preciza faptul că Gugernul Orban a obisnuit sa mintă, dar acum documentele oficiale arată clar lipsa interesului de a dubla alocațiiile. De altfel, PNL-ul a propus o finanțare a alocațiiilor fără a găsi o sursă de finanțare. PSD-ul avea soluții de finanțare, pe când PNL-ul căuta de 8 luni și tot nu a găsit un rezultat.

”Orban, DEMISIA!!!
Guvernul_IOC (Iohannis, Orban, Cîțu) recunoaște în documente oficiale că nu a vrut niciodată să dubleze alocațiile copiilor.
Orban a atacat la Curtea Constituțională legea prin care, chiar de la 1 iulie, adică mai repede cu o lună decât promisese, alocațiile copiilor puteau fi majorate. Ne-am obișnuit deja cu liberalii care mint. Acum, inclusiv în documentele oficiale.
În sesizarea făcută la CCR, Orban scrie că banii pentru majorarea alocațiilor nu au fost prevăzuți în bugetul de stat. Nu au fost prevăzuți pentru că nu au vrut. În 23 decembrie 2019, când liberalii și-au adoptat bugetul în Parlament fără niciun fel de dezbatere, proiectul privind majorarea alocațiilor era deja pe masa președintelui Iohannis. Proiectul a fost adoptat pe 18 decembrie 2019 în Parlament. Cu toate astea, premierul dezertor Cîțu și Orban nu au alocat banii necesari.
În același document, Orban scrie că dacă se majorează alocațiile nu ne mai încadrăm în deficitul de 3%. Asta în condițiile în care Comisia Europeană a recomandat României să revină la deficitul de până în 3% abia în 2022.
Deci nu există niciun argument pentru care alocațiile să nu fie majorate. Doar minciunile și nepăsarea Guvernului Orban-PNL.
Când PNL a propus dublarea alocațiilor, fără sursă de finanțare, PSD a găsit soluții pentru a le finanța. PNL caută de 8 luni bani și încă nu i-a găsit. Bine că pentru achiziții la prețuri exorbitante au bani, pentru cetățenii români nu.
Din păcate, de același tratament mincinos și nepăsător vor avea parte și mediul de afaceri românesc și dascălii și părinții și bunicii noştri.”, scrie Marius Budăi.

Mai multe acuzaţii care au fost aduse Guvernului Orban

În ultima perioadă, guvernul a trecut printr-o serie de acuzaţii referitoare la modul în care aloca bani din bugetul statului. Primarul general al capitalei, Gabriela firea, susţinea tocmai faptul că de-a lungul timpului PNL-ul nu a demonstrat intenţia de a creşte pensiile şi de a dubla alocatile. De altfel, decizia de a repartiza bani din buget catre primarii a adus alte discuții. Iar PSD-ul sesiza faptul că tot mai mulţi antreprenori romani afectaţi de criză economică actuală nu au parte de o susţinere de la guvern.

Adauga un comentariu