Actualitate

Guvernul Orban aloca din bugetul statului bani primăriilor şi nu pentru majorarea pensiilor şi alocaţiilor

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Guvernul Orban aloca din bugetul statului bani primăriilor şi nu pentru majorarea pensiilor şi alocaţiilor
Criză economică generată a creat restrângeri bugetare, iar în acest context Guvernul Orban aloca bani din bugetul statului primăriilor, lăsând la o parte cererile de finanţare pentru pensii şi alocaţii.

Guvernul Orban aloca din bugetul statului bani primăriilor şi nu pensiilor şi alocaţiilor. Un miliard de lei sunt pregătiţi de către Guvernul Orban pentru bugetul primăriilor, pe lângă cele 3 miliarde alocate până acum. Criză economică generată a creat restrângeri bugetare, iar în acest context Guvernul Orban aloca bani din bugetul statului primăriilor, lăsând la o parte cererile de finanţare pentru pensii şi alocaţii.

În acest an Legea Statului a aprobat 3,2 miliarde de lei pentru finanţarea PNDL I şi II. Aproximativ 150 de milioane de lei se cer pentru finanţări în fiecare săptămână, ritm care daca se menține va epuiza cele 3,2 de miliarde de lei în 2 săptămâni. Bani care se oferă primăriilor vin ca sprijin în acoperirea găurilor de buget generate de cheltuielile din timpul epidemiei. Guvernul Orban aloca din bugetul statului bani primăriilor şi nu pensiilor şi alocaţiilor. Din cauză că suma de 3,2 miliarde de lei se va epuiza în aproximativ 2 săptămâni, Executivul va aloca, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, suma suplimentară de 1 miliard de lei pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală etapele I și II. Săptămâna trecută a fost amendată în plen legea rectificării bugetare astfel încât primăriile să primească 930 de milioane de lei.

Guvernul Orban neglijează nevoile financiare ale antreprenorilor cu capital românesc

Guvernul Orban şi preşedintele  Klaus Iohannis au fost acuzaţi de Partidul Social-Democrat pentru faptul că nu sprijină antreprenoriatul românesc. Pe pagina de facebook, PSD susţine că tinerii sunt descurajaţi să mai deschidă companii din cauza ineficienței programelor menite să îi ajute să depăşească criză economică actuală.
În ultima lună s-a dublat numărul patronilor care cer amânarea ratelor la bănci, iar guvernul este acuzat de un comportament deficitar, tipic valutiştilor care ”dau teapa cu hârtie de ziar în loc de bacnote.”

”Iohannis, Orban și Cîțu se poartă cu firmele românești ca “valutiștii” care-ți dau țeapă cu hârtie de ziar în loc de bancnote: sprijin financiar din vorbe și nimic în cont.
În ultima lună s-a dublat numărul antreprenorilor care cer amânarea ratelor la bănci, fiindcă n-au cu ce să le plătească. Tinerii sunt descurajați să mai deschidă noi companii, numărul acestora scăzând la jumătate față de anul trecut. Șomajul tehnic se încheie, iar sute de mii de români rămân fără joburi
Promisiunile fără acoperire recitate non-stop de Președinte și de Guvernul PNL nu țin de foame, iar cu propagandă de partid românii nu-și pot plăti facturile.”, scriu cei de la PSD.

Acuzaţii şi din partea primarului general al capitalei la adresa Guvernului Orban

Nu cu mult timp în urmă, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, afirma că de-a lungul anilor PNL-ul a demonstrat că nu este dispus să mărească pensiiile şi nici să majoreze alocaţiile pentru copii. Aceste acuzaţii apăreau în urma respingerii ordonanţei de urgenţă care proroga termenul pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

„Eu cred că, din păcate pentru el, Guvernul PNL a arătat clar că nu doreşte nici să majoreze pensiile şi nici să majoreze alocaţiile pentru copii. (…) Ieri în Parlament a fost respinsă ordonanţa de urgenţă care proroga termenul pentru creşterea alocaţiilor pentru copii. Eu înţeleg din punct de vedere economic orice situaţie dificilă cu care se poate confrunta un Guvern, numai că citim şi noi presa străină, presa din Europa în special, şi vedem că acolo toate Guvernele care, chiar dacă s-au împrumutat, oricum în condiţii mai bune decât ale noastre, au dus acele împrumuturi către zonele strategice. (…) Dacă populaţia nu e o zonă strategică, mă refer la sănătate, educaţie şi, de asemenea, la factorul social, atunci care sunt priorităţile noastre, pentru că nici nu am văzut că în această perioadă să se investească foarte mult într-o autostradă, spre exemplu”, a spus Gabriela Firea.

Adauga un comentariu