International

A apărut o nouă tulpină a SARS-COV-2. Este aproape imună la vaccinurile anti-COVID-19

Publicat: 04 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A apărut o nouă tulpină a SARS-COV-2. Este aproape imună la vaccinurile anti-COVID-19
Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 988.624 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)

Aproximativ 70% dintre pacienţii cu coronavirus testaţi la un spital din Tokyo luna trecută au fost purtători ai unei mutaţii cunoscută pentru reducerea protecţiei vaccinurilor, a anunţat, duminică, postul public japonez NHK.

Mutaţia E484K, numită „Eek” de unii oameni de ştiinţă, a fost găsită la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitiv la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital în martie.

12 din 36 de pacienţi cu COVID-19 au suferit mutaţia, fără ca niciunul dintre aceştia să fi călătorit recent în străinătate sau să raporteze contactul cu persoanele care au făcut acest lucru.

Potrivit Reuters, reprezentanţi ai spitalului nu făcut comentarii pe această temă.

O nouă tulpină a noului coronavirus, descoperită în Franța

Vești noi cu privire la virusul din Wuhan, China. O nouă tulpină a noului coronavirus a fost descoperită pe teritoriul Franţei, la pacienţi care provin din Ile-de-France, din sud-estul şi sud-vestul ţării. Pentru moment, nu există niciun studiu care să arate că este la fel de contagioasă sau mai puţin contagioasă decât variantele descoperite anterior, engleză, braziliană, sud-africană, californiamă, newyorkeză sau bretonă ale noului coronavirus.

Această nouă mutație a virusului SARS – COV – 2 poartă numele unității medicale franceze Henri-Mondor de la Créteil, în Val-de-Marne.

Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), din care face parte unitatea spitalicească, a transmis descoperirea noii variante într-un comunicat, marţi, 30 martie 2021, în care se menționează faptul că aceasta ”circulă în prezent în mod activ în Franţa”.

”Ea este caracterizată de prezenţa a două deleţii şi 18 mutaţii ale unor aminoacizi, dintre care şapte-opt se află în poziţii-cheie ale proteinei «spike»”, precizează AP-HP.

Simptome ale tulpinii britanice de Covid-19

Din cele 6 mutații ale coronavirusului, la nivel naţional, se afirmă că în pe teritoriul statului român predomină tulpina britanică în proporţie de circa 70 la sută. Îngrijorător este faptul că e mult mai contagioasă, mulţi pacienţi din cadrul secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă fiind infectați cu ea. Mai mult decât atât, la spital, în stare gravă, ajung tot mai mulţi tineri şi chiar şi copii, uneori.

Potrivit unor cercetări făcute de Oficiul pentru Statistici Naţionale, din Marea Britanie, pacienţii infectați cu tulpina Kent au preponderent simptomele clasice de răceală, precum febra şi tusea seacă. În schimb, cei care se confruntă cu tulpina originală, au manifestat simptome precum pierderea mirosului şi a gustului.

„Oamenii testați pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului au raportat simptome clasice, însă foarte puțini dintre ei s-au plâns de pierderea mirosului ori a gustului”, se arată în cercetarea respectivă.

În altă ordine de idei, pacienţii infectaţi cu tulpina Kent au dureri în gât, dureri musculare, tuse persistentă şi oboseală accentuată. Pentru moment, nu se cunosc informaţii despre următoarele simptome: dureri de cap, probleme gastrointestinale, dificultăţi de respiraţie.

Alte simptome de la tulpina britanică de Covid-19:

  • durere toracică;
  • presiune toracică;
  • dificultăți de respirație.
Adauga un comentariu