Coronavirus

Ce simptome ai dacă ești infectat cu tulpina britanică de covid

Publicat: 26 mart. 2021
molecula din tulpina britanica de covid. Ce simptome poti avea
Tulpina britanică îi îngrijorează pe doctori întrucât este cu 70% mai contagioasă decât tulpina originală

În ultima perioadă s-au detectat mai multe tulpini de covid, printre care şi tulpina din regiunea englezească Kent. De aceea i se spune tulpina britanică. Interesant este că, în urma unui studiu, s-a constatat că apar simptome diferită la tulpina britanică faţă de cele de la tulpina originală. Ca să afli cu care dintre ele te confrunţi, citeşte acest material.

În primul rând, trebuie spus că ai nevoie de ajutor de specialitate. Ca să fii sigur că ai covid, mergi la un laborator şi fac testul RT PCR. Dacă rezultatul e pozitiv, dar te simţi relativ bine, ţine legătura cu medicul de familie. Dacă însă situaţia ţi se agravează, suna la numărul unic de urgențe 112.

Simptome tulpina britanică de covid

La nivel naţional, se spune că în România predomină tulpina britanică în proporţie de 70%. Îngrijorător este faptul că e mult mai contagioasă, mulţi pacienţi din ATI fiind infectați cu ea. Mai mult, la spital, în stare gravă, ajung tot mai mulţi tineri şi chiar şi copii, uneori.

Conform unor cercetări făcute de Oficiul pentru Statistici Naţionale, din Marea Britanie, pacienţii cu tulpina Kent au mai degrabă simptomele clasice de răceală, precum febra şi tusea seacă. În schimb, cei care se confruntă cu tulpina originală, se plâng de pierderea mirosului şi a gustului.

„Oamenii testați pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului au raportat simptome clasice, însă foarte puțini dintre ei s-au plâns de pierderea mirosului ori a gustului”, se arată în cercetarea respectivă.

Mai mult, pacienţii infectaţi cu tulpina Kent au dureri în gât, dureri musculare, tuse persistentă şi oboseală accentuată. Momentan nu se cunosc informaţii despre următoarele simptome: dureri de cap, probleme gastrointestinale, dificultăţi de respiraţie.

Alte simptome de la tulpina britanică de covid:

  • durere toracică;
  • presiune toracică;
  • dificultăți de respirație.

Acest material îți va fi util și dacă cel mai bun prieten al tău sau cea mai bună prietenă se confruntă cu niște simptome ciudate. Bineînțeles, materialul este pur orientativ. Ideal este să discuți cu doctorii.

Iată mai multe informații:
Adauga un comentariu