Sport

A cincea zi a turneului WTA 125 „BCR Iași Open”! Ana Bogdan, prima româncă calificată în semifinalele turneului

Publicat: 06 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A cincea zi a turneului WTA 125 BCR Iași Open Ana Bogdan prima româncă calificată în semifinalele turneului
Tenismena de origine română, Ana Bogdan, cap de serie nr. 3, a reușit să se califice în semifinalele primei ediții al turneului BCR Iași Open

Vineri, 5 august 2022, pe terenurile de la Baza Sportivă Ciric, s-au desfășurat meciurile turneului WTA 125 „BCR Iași Open”. În urma jocurilor, românca Ana Bogdan a reușit să se califice la semifinale la meciurile la simplu. Ieșeanca Ana Prisăcariu a fost, însă, eliminată și din probele la dublu, încheindu-și astfel parcursul în acest turneu

În perioada 1-7 august 2022, la Baza Sportivă Ciric, are loc turneul WTA 125 „BCR Iași Open”. Acest eveniment clasează Iașul pe o listă selectă a orașelor care organizează atât turnee WTA, cât și turnee ATP în cursul aceluiași an, având în vedere că, în timpul lunii iulie, în oraș a fost susținut și turneul ATP Challenger „Concord Iași Open”.

Ana Bogdan a trecut în semifinalele de la WTA 125 „BCR Iași Open”

Tenismena de origine română, Ana Bogdan, cap de serie nr. 3, a reușit să se califice în semifinalele primei ediții al turneului BCR Iași Open. Aceasta a învins-o în sferturi pe Ekaterine Gorgodze, cu scor categoric de 6-1, 6-2, urmând să joace împotriva rusoaicei venită din calificări, Darya Astakhova. Ana a făcut un meci de senzație și nu i-a lăsat nicio șansă adversarei sale.

Meciul a fost vizionat de aproximativ 1.000 de spectatori, care au creat o atmosferă superbă, lucru care a impresionat-o profund pe Ana.

„Nu e ușor să joci acasă, dar e foarte frumos, e cel mai frumos sentiment să câștigi în fața fanilor tăi. Vă mulțumesc din suflet, nu aveți idee cât de mult contează suportul vostru și cât de mult contează să-mi strigați numele. Vă iubesc, vă aștept sâmbătă să-mi țineți pumnii și la meciul din semifinale”, a explicat Ana Bogdan.

În ceea ce privește meciurile la dublu, în cursul zilei de vineri s-a desfășurat și ultimul meci din sferturi, dar și prima semifinală.

Ieșeanca Andreea Prisăcariu s-a oprit în sferturile probei de dublu la BCR Iași Open, în urma unui meci dramatic în care sportiva și partenera sa au ratat o minge de meci, în match tie-break.

Cum vor arăta semifinalele

Semifinala este programată sâmbătă, începând cu ora 13:00 și va fi difuzată live și pe DigiSport. Ana Bogdan va disputa meciul cu rusoaica Darya Astakhova, numărul 256 mondial, jucătoarea venită din calificări. Ea a învins-o pe Paula Ormaechea în sferturi (Argentina, 29 de ani, numărul 248 mondial), cu scor 6-4, 6-0.

A doua semifinală le va aduce în prim-plan pe Panna Udvardy, din Ungaria (23 de ani, locul 93 WTA), dar și pe poloneza Maja Chwalinska (20 de ani, locul 160 WTA), meciul se va desfășura tot sâmbătă.

Udvardy, favorita nr. 2 la Iași, a ieșit învingătoare în urma meciului disputat cu franțuzoaica Kristina Mladenovic în sfertul de finală, a 6-a favorită, cu scor 6-1, 6-2, meci care a ținut o oră și un sfert.

Asemenea ei, Maja Chwalinska, s-a calificat și ea în semifinale în urma victoriei obținută împotriva spaniolei Rebeka Masarova (23 de ani, numărul 156 mondial), cu scor 6-3, 4-6, 6-2.

Tenismenele care s-au calificat în semifinalele de la WTA 125 „BCR Iași Open” vor primi câte 5.300 de dolari și 57 de puncte WTA, iar învinsele din sferturi vor primi 3.475 dolari și 29 de puncte.

Adauga un comentariu