Prima pagină » Local » A crescut numărul incidentelor în județul Iași în legătură cu procesul electoral
A crescut numărul incidentelor în județul Iași în legătură cu procesul electoral

A crescut numărul incidentelor în județul Iași în legătură cu procesul electoral

09 iun. 2024, 20:35,
BZI.ro, în Local

Au fost semnalate 97 de incidente în legătură cu procesul electoral la nivelul județului Iași. De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale și au fost întocmite 13 dosare penale.

„De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

La nivelul județului Iași au fost semnalate 97 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 3 în curs de verificare, 94 au fost soluționate/verificate, iar 67 nu s-au confirmat.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Astfel, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale și au fost întocmite 13 dosare penale pentru posibile infracțiuni.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, transmite centrul de comunicare județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *