Boli si tratamente

Coronavirus: la a doua infecție, riscul unei forme severe este mai mare

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus la a doua infecție riscul unei forme severe este mai mare
A doua infectie cu coronavirus este mai grava

A doua infectie cu coronavirus este mai grava. Deși s-a crezut că imunitatea ne fereste de a doua infectie, este posibil să ne imbolnavim si a doua oară, iar riscurile dezvoltării unei forme severe ar fi mai mari.

Oamenii de știință avansează posibilitatea de a putea face Covid-19 de mai multe ori. Recent, ei au prezentat o ipoteză, pentru a explica de ce unele cazuri de a doua contaminare au dus la forme mai grave decât prima dată. Studiul, publicat în revista științifică BMJ Global Health, este doar o linie de gândire pentru moment.

De ce a doua infectie cu coronavirus este mai grava?

Observația este următoarea: unele cazuri de a doua infecție cu Covid-19 sunt mai severe decât prima. Acest lucru s-a intamplat în special în Italia, în rândul persoanelor în vârstă. Acest lucru ar explica virulența crizei coronavirusului din această țară, cu surse de contaminare mai intense. Mulți pacienți au prezentat două faze ale bolii, cu o recidivă la câteva zile după primele simptome.

Teoria oamenilor de știință este, prin urmare, că acești pacienți care au luat deja SARS-CoV-2 au cunoscut o relansare a virusului, chiar mai violenta. Pentru a-și ilustra mai bine punctul de vedere, ei explică că anticorpii dezvoltați pentru prima dată nu ar funcționa ca un blocaj impotriva virusului, ci dimpotrivă, ca accelerator pentru ca acesta să se dezvolte în organism.

Alte coronavirusuri funcționează deja în acest fel. SARS și MERS, care au multe în comun cu Covid-19, nu permit dezvoltarea anticorpilor care protejează împotriva reinfecției, ci anticorpi care ar prefera să faciliteze o nouă infecție.

Adauga un comentariu