Local

A explodat numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în județul Iași! Secțiile ATI sunt pline, iar medicii se așteaptă la ce este mai rău în următoarea perioadă

Publicat: 03 aug. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase, paturi ocupate la ATI și tulpina COVID-19
Toate locurile din Secția ATI - Covid a Spitalului de Boli Infecțioase sunt ocupate

Nu mai sunt locuri în Secția de Terapie Intensivă! La Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași, sunt ocupate toate paturile ATI destinate pacienților cu COVID-19! Medicii ieșeni sunt în alertă și au început amenajarea pavilioanelor speciale pentru îngrijirea persoanelor infectate

Medicii ieșeni sunt în alertă după ce numărul cazurilor a crescut, iar, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) destinată pacienților cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase, sunt ocupate toate locurile. Toți pacienții infectați care vor avea nevoie de îngrijiri în Terapie Intensivă vor fi direcționați către Secția ATI COVID-19 a Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași.

„Din nefericire, numărul pacienților este în continuă creștere. Am operaționalizat în total trei pavilioane, în vederea îngrijirii pacienților cu COVID-19. Terapia Intensivă, care deservește pacienții Sars-CoV-2 pozitivi, a ajuns la capacitate maximă! La Spitalul de Boli Infecțioase nu mai sunt locuri în momentul de față. În acest caz, dacă vor mai fi pacienți care necesită îngrijire de Terapie Intensivă, ei vor fi direcționați către Spitalul Clinic de Urgență «Prof.dr. Nicolae Oblu», din Iași”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași.

La Spitalul de Boli Infecțioase au fost găsite primele cazuri de infectare cu tulpina Delta, deoarece acesta este singurul centru de excelență din Moldova pentru diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă și secvențiere.

Județul Iași se află în valul patru al pandemiei

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași a anunțat că județul a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut considerabil în ultima lună. Ieri erau ocupate peste 40 de paturi din spitalele suport COVID-19 de pacienții infectați cu o formă ușoară a bolii și nouă locuri în Secția ATI, cu persoane infectate care se află în stare gravă.

Dintre cele nouă locuri, opt paturi erau la Spitalul de Boli Infecțioase și un pat – la Spitalul Municipal Pașcani. De la debutul pandemiei și până ieri, 2 august 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.570 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Reprezentanții DSP Iași au precizat că, în ultimele ore, nu s-au găsit tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 și că nu a fost înregistrat vreun deces. Numărul total de decese din județul Iași, de la debutul pandemiei și până ieri, este de 923.

Tulpina Delta a făcut prima victimă la Iași

Marți, 20 iulie 2021, a fost declarat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta. Victima a fost o femeie de 90 de ani internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ea a fost internată pe 6 iulie 2021 și s-a numărat printre primele persoane infectate din județ. La internare, acesteia i-au fost recoltate și probe pentru test, ele ajungând la București pe 8 iulie 2021, două zile mai târziu.
Bătrâna a murit pe 12 iulie 2021, iar rezultatele testelor, care au confirmat că este infectată cu noua tulpină, au ajuns pe 20 iulie 2021. Medicii au ridicat suspiciunea de infectare deoarece fiul ei se întorsese din străinătate și prezenta simptome de infectare. Rezultatul acestuia a fost negativ.

Comentarii
  • Planul de propaganda, care sa stranga cu usa nevaccinatii, a fost pus in aplicare. Acest doctoras, care trebuie sa multumeasca pentru functia primita, nu face altceva decat sa induca frica. Daca tineti minte, inainte de alegerile din 2019, madam Dorobat, care spera sa termine cu dosarul penal , a iesit si a spus sa nu iesim la vot ca este mare pericol. In acest sens, toti batranii au stat in case si multinationalele au fluturat prin sectiile de votare, aducand azi la guvernare niste habarnisti, care deservesc statele straine. Acum cauza este lipsa vanzarilor de vaccin.

  • Faini ,, specialiștii,, de la infecțioase… De un an și jumătate nu au mai,, licitat,, cu nici un loc în plus pe ATI…. Dacă le este bine așa… Muncă puțină, bani mulți…

Adauga un comentariu