Titlurile zilei

A făcut 6 ani de pușcărie, dar când a ieșit, viața s-a complicat mai tare! Și-a pus mâinile în cap când a ajuns în prispa casei părintești: „Am lovit-o cu un baston telescopic” – FOTO

Publicat: 30 oct. 2023
_____ Vizualizări 24 Comentarii
A făcut 6 ani de pușcărie dar când a ieșit viața s-a complicat mai tare Și-a pus mâinile în cap când a ajuns în prispa casei părintești Am lovit-o cu un baston telescopic  FOTO
A fost condamnat la ani grei de pușcărie, dar când s-a întors la casa părintească nu a mai găsit nimic

Un fost condamnat pentru tentativă de omor s-a trezit cu casa părintească demolată. A aflat vestea în urmă cu câteva săptămâni, după ce a fost eliberat condiționat. Trebuia să facă 9 ani și 3 luni de pușcărie după ce a lovit o femeie în cap cu un baston telescopic. Incidentul s-a petrecut în București. Aceasta îi datora mai mulți bani. Proprietatea din comuna Belcești, județul Iași, a fost vândută de mătușa lui Gheorghiță Buhuși. Acum nu poate să-și facă nici carte de identitate ca să ajungă la muncă în străinătate

Gheorghiță Buhuși, în vârstă de 34 de ani, din comuna ieșeană Belcești, a făcut mai multe greșeli în viață pentru care a plătit scump. Dar pentru el greutățile nu s-au oprit aici. În perioada 2016 – 2023 a făcut pușcărie după ce a fost condamnat definitiv pentru tentativă la săvârșirea infracțiunii de omor calificat. În acest interval a rămas fără părinți. Are doi frați mai mici care au plecat în străinătate cu speranța că-și vor găsi un rost.

În urmă cu mai bine de 2 săptămâni, Gheorghiță a fost eliberat condiționat, conform unei hotărâri luate de Tribunalul Vrancea. Pedeapsa inițială era de 9 ani și 3 luni. Pe data 09.10.2023, după ce a fost eliberat, bărbatul s-a îndreptat spre comuna natală, Belcești, din județul Iași, unde avea și domiciliul. A avut parte de o surpriză neplăcută de proporții. Casa în care a copilărit era rasă de pe fața pământului. A crezut că este vorba despre o glumă.

„Eu am intrat în pușcărie după ce am comis o faptă în 2013. Abia în 2016 m-au arestat. Eram în București și trebuia să recuperez de la o femeie cu care m-am cunoscut în Italia câteva mii de euro. Am lovit-o cu un baston telescopic în cap. Avea doar o fractură craniană la cap, nu a fost cine știe ce. Nu i-am pus viața în pericol. Ea a făcut plângere și asta a fost. Am fost mutat în mai multe penitenciare, am fost și în Rahova, și în Tulcea”, a povestit Gheorghiță, divorțat de soție și tată a doi copii stabiliți în Italia.

Și în comuna Bivolari, un bărbat a fost acuzat de tentativă de omor.

Cât a fost în pușcărie, casa a fost vândută

Gheorghiță a început să întrebe prin vecini ce s-a întâmplat. A aflat că o mătușă cu care nu mai ținea legătura de foarte mult timp a vândut proprietatea. Cum încă nu se știe, pentru că Gheorghiță ar fi unul dintre moștenitori și nu a semnat vreo înțelegere.

„Din ce am înțeles, în 2020 s-a obținut o autorizație de demolare. Cum se poate așa ceva? Eu am domiciliul acolo. M-am dus să schimb buletinul la primărie și am aflat asta. Vecinii credeau că eu am vândut. O mătușă, pe nume Tatiana, s-a ocupat de vânzare fără știrea mea. Eu nu țineam legătura cu ea, s-a căsătorit de mai multe ori, nu-i știu numele de familie. Terenul și casa au ajuns la doi frați din Belcești. Nu știu cum s-a făcut asta. Eu, acum, stau la un verișor din Dancu, dar nu pot sta prea mult nici aici. Eu, acum, nu am pe cineva care să mă ia în spațiu ca să mă duc la muncă în străinătate”, a mai spus bărbatul.

Autoritățile au investigat și alte conflicte pornite pe fondul consumului de alcool.

Cumpărătorul: „Actele sunt în regulă, cum ar veni”

Proprietatea formată din 5.000 de metri pătrați și casa bătrânească cu 3 camere, aflată în stare avansată de degradare, au ajuns la Cristi Buruiană care a achitat 15.000 de euro în urmă cu 4 ani.

„Am cumpărat de la mătușa lui, e sora după tată. Nu știu cum îi spunea familia. A fost o vânzare legală. Actele sunt în regulă, cum ar veni. Acum nu știu ce probleme au avut ei în familie. Din ce știu, tatăl lui nu era luat cu acte în regulă cu mama lui și moștenitori erau doar surorile tatălui. A fost o vânzare, iar eu am cumpărat. Altceva nu știu. Am fost la notariat, unde îți cere toate actele. Casa era foarte degradată. Deocamdată am să las să fie curte”, a explicat Cristian Buruiană.

Dumitru Tănasă, primarul comunei Belcești, a promis că va verifica situația semnalată de Gheorghiță Buhuși și va investiga dacă poate fi vorba despre un abuz.

Comentarii
  • Credeam că poliția se ocupă de investigare a cazului dar rămîne de văzut ce investigare face primăria Belcești.
    Acum ne întrebăm,a terminat Primarul de rezolvat problemele comunității iar acum cercetează cazul Buhuși Gheorghiță?
    Poliția Belcești să închise?
    Apropo,mai avem poliție la Belcești?
    Noaptea patrulează Bunduc și Doru Codreanu

  • Ok,da cazul Cotan nu merită investigații?
    Mergi pe malul iazului pe drum de cimp și vine Ghiță Cotan cu botă,te amenință, că el analfabetul comunei Belcești a ajuns patron de pescărie,oare poliția locală știe de abuzurile astea?

  • Hai marș,infractorul ăsta e de drept comun,periculos om să crăpi capul la o femeie cu un baston telescopic metalic,pe viață merita.
    Dacă scoate capul Buruiana îl bate cu rangă de fier , ăștia nu au frică de creminalul ăsta,oricum poliția la Belcești e invizibila

  • Știe poliția de cicaturile lui Cotan că ei nu mănâncă macrou,da poliția de la țară au angajați țărani,deci avem parte de poliția locală țărănistă

  • Daaaaaaa iese Didi primar că lumea e proastă nu știe că Iosifel Constantinescu,tat-su lu Didi a furat vacile oamenilor cu tirul, așchia nu sare departe de trunchi, țiganul in veci nu va fi primar,poate paznic la camera agricolă

  • Tudor birladeanu e implicat ,aici e o șmecherie, dacă îl strânge poliția anchetatoare de ouă scoate adevărul,nu se poate,omul ăsta își bagă coadă peste tot,mare drac

  • Didi mai degrabă nu mergi tu la Puricut să mai filmezi o nuntă că primar oricum nu ieși, candidează Titi Ciobăniță și rupe pe toți, vă scoate politica din cap

  • Golaneala,tot Tănasă Dumitru iese primar, Ciobăniță are ciroză hepatică uscată cu complicații la pancreas, vomită dimineața verde,e plin de fiere, Dumnezeu vede și aude, toți plătim pentru păcatele noastre

  • Lungu, fuck around and find out. Tot felul de inconstienti respira pe pamantul asta care ajung sa creada ca nu o sa fie repercursiuni la faptele lor. Daca datorezi bani la unul mai nebun care nu prea mai are ce sa piarda asteaptate sa ajungi cu capul sfarmat.

  • La Belcești eu dau oră egzacta,așa că Buhuși legea pumnului eu o fac,dintr-o lovitură îți scot toți dinții den gură și cu un șut în cap,te fac accelerat

  • Va dati toti nume fictive pe aici,unul se da altul,oare nu ar trebui sa mergeti toti la parnae?Nu vedeti ca nici nu stiti sa scrieti,nu va este rusine ,neamuri proaste ce sinteti.

  • Daca toate casele in care am locuit ni s-ar cuveni drept mostenire, unde am ajunge? Daca ai locuit intr-o casa, atunci cand erai copil, nu inseamna ca ai dreptul la ea. La munca cu tine, nu la pomana.

  • Alo, Belcești,tu nu ai curaj să îți dai numele?
    Cred că ești unul din cei menționați în comentariile anterioare,rușine să îți fie

  • Asta nu rămîne așa,leutu se răzbună,la cîta pușcărie a făcut mai rupe citeva capete cu telescopul,asta e jmecker tare pe ciocan

  • Primăria Belceștii face o comisie de anchetă?
    Care va fi rezultatul?
    Poliția Belcești nu se autorizează?
    Buhuși Gheorghiță este boschetar acum, există un fond de rezervă la primăria Belcești?
    Oare Domnul Didi nu face un gest nobil să colecteze fonduri, că la asta se pricepe cel mai bine să ajutăm acest tinar boschetar?

  • Actul de VÂNZARE CUMPARARE întocmit intre mătușă și cumpărator este nul de drept. Așa spune legea ! Și e și penal ce a făcut acea mătușă in numele lui.

    Urgent să caute un avocat și să-și recupereze terenul și după aia să-i pună la plată pe făptași. Mai ales că au obținut autorizația de a demola imobilul pe baza unui act fals. Pușcărie scrie pe cei care au ajutat la această faptă de o cruzime inimaginabilă!

  • Nu primăria face anchete, ci procuratura ! Urgent să apeleze la un avocat și trimis mătușa și complicii ei în pușcărie !
    Cu stimă,

Adauga un comentariu