Prima pagină » Titlurile zilei » A fost aprobat proiectul imobiliar cu vile de lux de pe dealurile din Cimitirul Evreiesc! Afacerea e de milioane de euro – FOTO

A fost aprobat proiectul imobiliar cu vile de lux de pe dealurile din Cimitirul Evreiesc! Afacerea e de milioane de euro – FOTO

05 oct. 2023, 02:00, 6 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Mai multe locuințe individuale vor fi construite în Cimitirul Evreiesc, în apropiere de strada Iancu Flondor. Inițial, proiectul prevedea blocuri de locuințe colective, dar vecinii s-au opus, iar terenul a fost transferat altui investitor. Planul poate intra în etapa de autorizare. În cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice au fost aprobate și alte proiecte

Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI), organizată la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași, a aprobat un proiect imobiliar în zona Cimitirului Evreiesc, în apropierea străzilor Iancu Flondor și Ion Nistor. În baza avizului favorabil eliberat recent ar urma să fie construite cel puțin 14 locuințe individuale. Astfel, investitorul poate să treacă la următoarea etapă, cea de autorizare.

Inițial, proiectul viza construirea mai multor blocuri de locuințe colective, dar vecinii s-au opus, mai ales că infrastructura rutieră din zonă este deficitară. Atunci, inițiator era societatea Kiaf Invest SRL, deținută de Larisa Iacob și Raluca Tudose, cele două fiind surori. Raluca Tudose este soția lui Dorin Gheorghe Tudose, afacerist controversat din Iași, în trecut director la filiala locală a Raiffeisen Bank. Ulterior, proiectul a fost transferat pe numele lui Constantin Gavrilă.

Proiectul imobiliar se întinde pe o suprafață de 2,1 hectare

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), locuințele vor fi construite pe o suprafață de 2,1 hectare.

„Vor fi locuințe individuale. În zonă este aprobat D+P+1+M ”, a declarat Gelu Gopșa, arhitectul care s-a ocupat de documentație.

Mai mult, investitorul a anunțat la un moment dat că va lărgi strada care asigură accesul spre vilele vecinilor ce au depus reclamații când proiectul era inițiat prin societatea Kiaf Invest SRL. Nu departe de amplasamentul menționat dorește să construiască și afaceristul Gabriel Adrian Ețcu, care a declarat că vrea să edifice clădiri cu spații de cazare pentru studenți.

Și soții Schrotter au primit avizul CZMI

În cadrul CZMI au fost aprobate și alte proiecte. Soții Irina și Zaharia Schrotter au primit aviz favorabil pentru un proiect imobiliar pentru construirea unui bloc de locuințe colective în centrul Iașului, pe strada Păcurari, nr. 31 – 31A. În urma avizului obținut recent, soții Schrotter au ajuns în etapa de autorizare.

Însă, în ultima perioadă, autorizațiile de construire sunt eliberate foarte greu, unii investitori plângându-se că au așteptat și mai mult de 1 an. Terenul pe care ar urma să fie edificat blocul cu regimul de înălțime D+P+3E+4 parțial are o suprafață de 1.728 de metri pătrați. În total, vor fi amenajate 22 de apartamente. Terenul se află lângă Casa Buicliu, aflată în administrarea Ateneului Național din Iași.

A fost aprobat proiectul imobiliar cu vile de lux de pe dealurile din Cimitirul Evreiesc, dar rămâne de văzut cum se va desfășura circulația rutieră în zonă.

Comentarii
  • Majoritatea toxica ONL -PMP + Baciu USR Votează fără logică împotriva intereselor iesenilor.

  • Dezvoltarea modernă a Iașului, prezentă în toate tendințele vestice, este o dezvoltare a municipiului Iași doar pe înălțime. Pentru că astfel suntem mai aproape și de școală, și de un cinematograf, un teatru, un magazin etc.
    Soluția ar fi construirea de blocuri cu regim inalt de înălțime, cunoscuțî în popor ca ( zgârii nori)🤭…de fapt niste blocuri normale in țarile civilizate, avem chiar si la noi P+27 etaje( Timișoara) sau P+35(Bucuresti)…de Cluj nu mai amintesc.

  • Am cumpărat. Aștept să mă mut la marmacie.

  • Or fi vile de lux, dar zona e de kkt. Zona anulează orice lux. E că și cum ai construi vile de lux la Coarnele Caprei.
    Că să dai sute de mii de euro pe casa și să stai la coadă în trafic când pleci și vii de acasă, înghițind besinile Trabantului din fața ta, chiar daca tu ești în ML, nu e șmecherie. E prostie pura. Scoli, magazine, benzinării în zona? Sigur nu. Probabil că acolo se muta cei care se antrenează sa devina coloniști pe Marte.
    Până la urmă prost e cel care dă, nu cel care cere. Romanii cunosc doar cuvântul lux, dar nu ii știu semnificația. Lux exista pe malurile lacului Como, nu pe malurile Bahluiului.

  • Dreptul de primar penelist -pesedist smecher e tot zece la suta combinatie ? Sau cat mai este ?? Ca doar aprobarile alea de constructie nu se dau asa pe ochi frumosi.Asta inseamna daca cotizezi la partid din invarteli si combinatii ,nu il mai controleaza nimeni daca are bani in portbagaj sau nu.

  • ieșeancă siderată de prostia administrației publice

    Niște gunoaie politice, niște incompetenți, își bat joc de orașul ăsta cum vor. La anul la groapa de gunoi cu voi, gata cu PSD-PNL-USR. De aia vor vota oamenii cu Șoșoacă și Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *