Local

A fost aprobată metodologia de concurs pentru ocuparea funcției de decan la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A fost aprobată metodologia de concurs pentru ocuparea funcției de decan la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
A fost aprobată metodologia de concurs pentru ocuparea funcției de decan la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

În vederea organizării şi desfășurării concursului pentru ocuparea funcției de decan, Senatul Universității „,Alexandru loan Cuza” din Iași aprobă prezenta metodologie.

Art. I. Funcția de decan se ocupă prin concurs public organizat de către Rectorul Universității ,,Alexandru loan Cuza” din laşi, conform prevederilor Legii învățământului superior nr. 199 din 2023 şi Cartei universitare, pe baza prezentei metodologii.

Art. 2. La concurs pot participa persoane din cadrul Universității „Alexandru loan Cuza” din laşi sau din orice facultate de profil din fară ori din străinătate, avizate de Consiliul facultăţii.

Art. 3. (1) Dosarele de concurs ale candidaţilor trebuie să cuprindă următoarele: a) declarație de candidatură;

b) curriculum vitae,

c) programul managerial elaborat în conformitate cu Programul managerial al Rectorului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pentru mandatul 2024 – 2029.

d) binecuvântarea ierarhului locului (doar pentru facultăţile cu profil teologic);

(2) Dosarele de concurs se depun la secretariatele facultăților, atât în format tipărit, cât şi electronic, unde vor primi număr de înregistrare.

(3) Dosarele de concurs se vor publica online pe pagina web a facultății la finalul perioadei de înscrieri.

Art. 4. (1) Consiliul facultăţii avizează candidaţii la funcția de decan, în urma analizării dosarului şi a audierii în plenul şedinței de Consiliu. Şedințele de Consiliu se desfăşoară în prezenta a cel puţin 2/3 din membrii acestuia, iar avizul se acordă prin votul majorității simple a celor prezenti. În cazul în care numărul celor înscrişi este mai mare decât unu, Consiliul facultăţii are obligatia de a aviza cel putin doi candidați. Votul este direct şi secret, iar propunerile se votează individual.

(2) Şedintele de Consiliu vor fi conduse de decanul în funcție ori de decanl de vârstă, dintre persoanele care nu au depus dosar de concurs.

(3) În cazul în care numărul candidaților este mai mare decât unu, fiecare membru al Consiliului exprimă votul privind avizarea înscrierii la concurs a cel puțin doi dintre aceştia. În caz contrar, votul va fi anulat.

Art. 5. Dosarele de concurs, împreună cu extrasul procesului verbal al şedinței, se depun la Registratura UAIC.

Art. 6. Comisia de concurs este constituită din Rectorul şi Prorectorii Universităţii ,Alexandru loan Cuza” din laşi.

Art. 7. Comisia de concurs, în urma analizei dosarelor şi a interviului individual, stabileşte ierarhia candidaţilor şi nominalizează persoana care va ocupa funcția de decan, pentru fiecare facultate, printr-o rezoluție motivată.

Art. 8. Rezultatul concursului este supus validării Senatului Universității ,Alexandru Ioan Cuza” din laşi.

Art. 9. Candidații declarați câştigători sunt numiți prin decizia Rectorului Universităţii Alexandru loan Cuza” din laşi.

Art. 10. (1) Concursul pentru ocuparea funcției de decan se desfășoară în perioada 15 mai- 30 mai 2024.

(2) Depunerea dosarelor de concurs spre avizare în Consiliile facultăţilor are loc în data de 15 mai 2024.

(3) Şedintele Consiliilor facultăţilor pentru avizarea candidaturilor au loc în perioada 16 – 17 mai 2024.

(4) Dosarele de concurs avizate în Consiliile facultăților se depun la Registratura UAIC pe data de 20 mai 2024.

(5) Intervievarea candidaţilor avizați în Consiliile facultăţilor are loc în perioada 22-24 mai 2024

(6) Senatul Universității validează concursul în şedința din data de 30 mai 2024.

Art.11. (1) În cazul în care nu se înscrie niciun candidat, procedura va fi reluată în aceleaşi conditii.

(2) Calendarul în cazul reluării procedurii va fi: depunerea dosarelor 20-22 mai, şedinta Consiliului facultății 23-24 mai, depunerea dosarelor/dosarului avizat la Registratura Universității 27 mai, intervievarea candidaţilor 28-29 mai.

(3) În ipoteza în care comisia de concurs nu desemnează dintre candidați un decan, procedura va fi reluată în aceleaşi condiții, conform unui calendar propus de Rector şi aprobat în şedinta Senatului din mai 2024.

Art.12. Prezenta metodologie a fost aprobată în şedinta Senatului Universității ,Alexandru loan Cuza” din laşi din data de 15 aprilie 2024.

Adauga un comentariu