Coronavirus

A fost creat un test ce poate detecta prezența anticorpilor anti-coronavirus

Publicat: 04 mai 2020

Suntem la un pas de a putea afla numărul real al celor infectați, de la începutul pandemiei, cu noul coronavirus. A fost creat testul ce poate depista, cu precizie de 100%, prezența COVID-19 în organism. Compania Roche Diagnostics a anunțat că a creat un test ce poate detecta prezența anticorpilor anti-coronavirus, potrivit Daily Mail.

Thomas Schinecker, directorul pentru diagnostice al Roche, a declarat că Roche intenţionează să crească de peste două ori producţia de teste, de la aproximativ 50 de milioane pe lună la peste 100 de milioane pe lună, până la sfârşitul acestui an. Astfel, capacitatea de producţie ar fi suficient de mare încât să asigure necesarul sistemului britanic de sănătate în fiecare zi.

Testul, necesar pentru ridicarea restricţiilor naţionale

Testele de acest tip sunt dorite atât de companiile ce ar urma să își crească exponențial câștigurile, cât și de guverne, pentru a afla câți oameni au avut boala, cine ar avea imunitate şi să dezvolte posibile strategii pentru a ajuta la ridicarea restricţiilor naţionale. Roche, ce fabrică şi teste moleculare pentru identificarea infecţiilor active de COVID-19, a arătat că testul său pentru anticorpi are o rată de specificitate de peste 99,8% şi o sensibilitate de 100%, ceea ce înseamnă că testele vor avea foarte puţine rezultate fals pozitive şi niciun rezultat fals negativ.

Adauga un comentariu