Coronavirus

A fost găsit „pacientul zero” din China! Cine este şi cu ce se ocupă

Publicat: 30 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A fost găsit pacientul zero din China Cine este şi cu ce se ocupă

Prima persoană testată pozitiv cu noul coronavirus din piața de la Wuhan, de unde se presupune că provine pandemia, este o femeie, vânzătoare în piață. Wei Guixian vindea creveți vii și locuia într-un apartament situat la 500 de metri, iar pe 11 decembrie s-a dus la o clinică pentru că avea febră.

Pentru că a crezut că avea gripă de sezon, Wei Guixian a mers la o clinică mică și aglomerată din apropiere, dar vaccinul nu a ajutat-o. “M-am simțit puțin obosită, dar nu la fel de obosită ca în anii precedenți. În fiecare iarnă am gripă, așa credeam că este și acum”, povestește femeia în vârstă de 77 de ani.

Centrul chinez de control și prevenție al bolilor a anunțat în ianuarie că noul coronavirus s-a transmis de la animal la om în piața Huanan din Wuhan, unde lucrează pancientul 0.

Femeia a continuat să vândă fructe de mare pentru mai multe zile, chiar dacă era bolnavă, iar apoi s-a dus la un spital mai mare din oraș pentru o a doua opinie.

“Medicul de acolo nu înțelegea ce se întâmplă cu mine și mi-a dat un tratament. Dar m-am simțit mai rău și am rămas fără putere și energie”, povestește Wei Guixian.

Pe 16 decembrie, pacienta a mers la unul dintre cele mai mari spitale din oraș, Wuhan Union, unde medicii i-au spus că suferă de o boală nemiloasă și că mai mulți muncitori din piața Huanan s-au prezentat cu simptome similare. “Erau mulți în spital atunci”, își amintește femeia.

Wei Guixian a fost între primii 27 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, boala cauzată de coronavirus, potrivit unui comunicat postat de spitalul din Wuhan pe 31 decembrie.

24 dintre ei aveau legături directe cu piața Huanan. Dar autoritățile chineze spuneau atunci că nu există vreo dovadă că boala se transmite de la om la om. Wei Guixian s-a recuperat complet în luna ianuarie.

Adauga un comentariu