Prima pagină » Local » A fost semnat acordul de împrumut pentru finanțarea Spitalului Regional de Urgență. Mihai Chirica a făcut anunțul
A fost semnat acordul de împrumut pentru finanțarea Spitalului Regional de Urgență. Mihai Chirica a făcut anunțul

A fost semnat acordul de împrumut pentru finanțarea Spitalului Regional de Urgență. Mihai Chirica a făcut anunțul

26 mart. 2021, 13:41,
George Cristian, în Local

A fost semnat acordul de imprumut dintre Guvernul României si Banca Europeană pentru finantarea Spitalului Regional de Urgentă. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Roznovanu.

Spitalul Regional de Urgență Iași va fi ridicat cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții. Obiectivul este derulat de Guvernul României, decizia fiind luată la finalul săptămânii trecute. Proiectul care va fi construit în zona Moara de Vânt din municipiul Iași va beneficia de o finanțare de circa 250 de milioane de euro, sumă ce reprezintă mai bine de jumătate din valoarea finală.

Mihai Chirica: A fost semnat contractul de împrumut pentru finanțarea Spitalului Regional de Urgență

Mihai Chirica a explicat că Guvernul condus de Florin Cîțu a semnat contractul de imprumut cu Banca Europeană pentru Investiții pentru construirea Spitalului Regional de Urgență. Acesta a spus că promisiunea era făcută de Ludovic Orban și a fost indeplinită:

A fost semnat acordul de împrumut dintre Guvernul României şi BCI pentru finanţarea SRU Iași. Acordul de împrumut cu o valoare de 250 milioane de euro reprezintă aproape jumătate din suma care va fi investită în Spitalul Regional de Urgentă Iași. O promisiune pe care Guvernul de atunci, Ludovic Orban a facut-o in campanie si a fost concretizată acum.

De asemenea, echipa de la Iași este cooptată prin ordin de ministru in echipa de lucru pentru licitatia de proiectare, urmând ca pe data de 29 martie să fie cele 3 oferte. Urmând să facem o evaluare cât mai rapidă si să dam drumu la lucrări. Un context favorabil. Spitalul va avea 850 de paturi. Vom relua discutiile cu specialistii din sanatate. Saptămâna viitoare ne vom intalni cu toti managerii de spitale care coordonează activitati de urgentă pentru a discuta si a trage concluzia cea mai bună pentru acest proiect. a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Peste 500 de milioane de euro pentru Spitalul Regional de Urgență Iași

Costul Spitalului Regional de Urgență Iași ajunge la circa 500,35 milioane de euro. Conform autorităților, proiectul va fi realizat în aproximativ șapte ani. Împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiții pentru susținerea unității medicale reprezintă circa 59,4 la sută din costul net al proiectului. Diferența de circa 170,9 milioane de euro din costul total net va fi asigurată din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat. În proiect se arată că spitalul va avea 850 de paturi, plus 60 de paturi pentru unitatea de primiri urgențe și 40 de paturi pentru internarea de zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *