Local

A fost stabilit programul pentru Sărbătorile Iașului! Bugetul este de 250.000 euro

Publicat: 22 sept. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
A fost stabilit programul pentru Sărbătorile Iașului Bugetul este de 250.000 euro
A fost stabilit programul pentru Sărbatorile Iașului

Municipiul lasi va organiza, în luna octombrie a anului 2022, a XXXI-a editie a manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iașului. Cu acest prilej, celebrarea religioasă a Sfintei Parascheva este completată de o serie de manifestări ce au caracter laic (conferințe, evenimente sportive, târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice etc.) care dau o notă de sărbătoare întregului oraș si care oferă pelerinilor aflați în Iași, în această perioadă, prilejul de a cunoaște mai bine tradițiile locale.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea pelerinilor, Primăria Municipiului Iași va asigura transmiterea TV a programului religios și va organiza evenimente caritabile, devenite deja tradiționale, cum sunt acțiunile Ceaiul Pelerinilor și Masa Pelerinilor.

Municipalitatea va organiza și o serie de manifestări comerciale cum sunt Târgul de Toamnă, Sărbâtoarea Vinului și Parcul de distracții. Veniturile estimate din aceste activități comerciale vor fi în valoare de aproximativ 1.500.000 lei.

În data de 15 octombrie 2022, in Piata Palatului Culturii, va fi organizat un concert de muzică populară românească intitulat „Iașul în Sărbătoare” ce va fi urmat de spectacolul omagial „încoronarea Regelui 100”.

Evenimente  organizate cu ocazia Sărbătorilor Iașului 2022

Evenimente religioase motivate de Sărbătorile laşului (Ghidul pentru pelerini, activitâți spirituale, transmitere TV etc.) – 5 – 16 octombrie

Ceaiul pelerinilor – 11-15 octombrie

Masa pelerinilor – 14 octombrie

Seara Valorilor – 14 octombrie

Concert de muzică populară românească „Iaşul în sărbătoare” — Palatul Culturii Spectacol omagial”) Încoronarea Regelui 100” — Palatul Culturii – 15 octombrie

Târgul de toamnă (Hala Centrală, Esplanada Costache Negri, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt) – 11 – 16 octombrie

Sărbătoarea Vinului (Parcările din jurul Halei Centrale) – 11 – 16 octombrie

Parc de distracţii (ștrandul Municipal) – 11 – 16 octombrie

Sport în Sărbătoare — proiecte sportive locale, „Integrare Europeană prin Sport” (competiţie sportivă România — Republica Moldova — Ucraina)

Întâlnirea Alianței de Universități Europene EC2U – 10 — 13 octombrie

Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand — lansare filatelică – 11 octombrie

Lansarea cărtii „Cvartetul Voces – Destinul Excelenței” – 14 octombrie

Conferinţa „Cybershare – Provocări în domeniul securităţii cibernetice” – 6 octombrie

Festivalul Muzicii Româneşti – 14 — 20 octombrie

Bugetul pentru Sărbatorile Iașului este de 1.235.708 de lei. Este un proiect de hotărâre ce va fi supus votului în şedinţa ordinară de Consiliu Local de pe data de 28 septembrie 2022.

Comentarii
Adauga un comentariu