Local

A furat curent și a sperat că poate da șpagă să scape de datorii! Nu i-a ieșit cum a vrut din cauza angajatului E.ON! La audieri, individul a recunoscut totul! (Exclusiv)

Publicat: 08 mart. 2021
Un electrician, în fața unui contor
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis în fața instanței un individ acuzat că a furat curent și că a vrut să dea șpagă pentru a fi iertat

Un ieșean tremură la gândul că s-ar putea trezi cu o condamnare. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis recent în fața instanței pe Constantin Dumitriu, pentru dare de mită, furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Când a fost audiat, ieșeanul a recunoscut totul în fața anchetatorilor

Un bărbat din județul Iași este acuzat că a furat curent electric! Conform anchetatorilor, ieșeanul a încercat chiar să dea șpagă pentru a scăpa de consecințe! La audieri, individul a recunoscut totul!
Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Constantin Dumitriu, pentru dare de mită, furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Constantin Dumitriu, acuzat că a furat curent electric

Anchetatorii au susținut că ieșeanul Constantin Dumitriu a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 28 iulie 2020, inculpatul i-a promis martorului denunțător, inspector energetic la SC Delgaz Grid SA Iași, în mod direct, pentru sine, darea sumei de 1.000 de lei, pe care a căutat să o strângă, pentru «ca să fie bine» în legătură cu neîndeplinirea de către angajatul Delgaz Grid a îndatoririlor de serviciu înscrise în fișa postului constând în predarea documentelor, datelor și probelor obținute în urma constatării energetice din data de 13 iulie 2020, la imobilul din comuna Tomești către departamentul competent din cadrul unității cu calculul prejudiciului și luarea măsurilor legale de sancționare ale consumatorilor de energie în mod fraudulos”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit acesteia, după data de 31 mai 2019 și până pe 13 iulie 2020, Constantin Dumitriu a furat energie electrică printr-un branșament conectat la rețeaua SC Delgaz Grid SA Iași.

„Totul s-a petrecut prin ocolirea grupului de măsurare a energiei electrice cu consecința reducerii cantității de energie electrică consumate, diminuarea valorii consumate și, implicit, emiterea de facturi cu valori reduse necorespunzătoare consumului real care ar fi fost reprezentat de înregistrările cumulate de pe contor și de pe instalația clandestină, cauzând un prejudiciu estimativ, indicat de firmă la valoarea de 21.705 lei, potrivit fișei de calcul emisă de SC Delgaz Grid SA”, a subliniat Mihaela Apostol.

Instalație clandestină, descoperită la imobilul din județul Iași

Oamenii legii mai susțin că bărbatul din județul Iași a folosit o instalație clandestină.

„După data de 31 mai 2019 și până pe 13 iulie 2020, inculpatul a folosit instalația clandestină descoperită de inspectorul energetic la data de 13 iulie 2020, executată cu știința și cu acordul său de un fost angajat al Combinatului „Metalurgica” Iași, în scopul racordării directe la rețeaua SC Delgaz Grid SA Iași, precum și prin ocolirea grupului de măsurare și reducerea consumului oficial înregistrat trimestrial de consumatorii din imobilul situat în comuna Tomești, județul Iași. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu