Actualitate

A început „Litoralul pentru toți“ 2024: Cât te costă un sejur în Mamaia

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A început Litoralul pentru toți 2024 Cât te costă un sejur în Mamaia
A început programul „Litoralul pentru toți” 2024, iar românii pot beneficia de prima etapă a acestuia până pe 20 iunie

A început programul „Litoralul pentru toți” 2024, iar românii pot beneficia de prima etapă a acestuia până pe 20 iunie. În Mamaia, la un hotel de 4 stele, oferta începe de la 180 de lei pe noapte pentru un sejur de minim 5 nopți, cu aplicabilitate în perioada 6 mai – 13 iunie 2024.

A început programul „Litoralul pentru toți” 2024

Programul „Litoralul pentru toți“ 2024 se desfășoară anul acesta în perioada 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie, iar în cadrul lui se înscriu în fiecare an hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc.

Potrivit tarifelor de pe site-urile operatorilor de turism, până pe data de 20 iunie, românii pot petrece un sejur la mare chiar și pentru tarife începând de la 70 de lei.

La ediția din acest an a programului s-au înscris hoteluri precum: Hotel Modern, Hotel Central sau Hotel Voila, din Mamaia, Hotel Vis, Hotel Cupidon sau Hotel Minerva, din Eforie Nord, Hotel Q, din Neptun-Olimp, sau Hotel Dana, din Venus, ori Hotel Corsa, din Mangalia.

Nopțile de cazare rezervate prin intermediul acestui program pot fi achitate inclusiv cu ajutorul voucherelor de vacanță.

Preţurile sunt pentru toate buzunarele

Potrivit site-urilor agențiilor de turism, o noapte de cazare într-o cameră dublă la Hotel Modern 4 stele din Mamaia costă 180 Lei, în perioada menționată.

Au apărut cireşele de mai. La marginea drumului, se vând cu jumătate din preţul cerut în pieţe sau supermarketuri

La Hotel Cupidon Eforie Nord 2 stele, o noapte de cazare pentru două persoane costă 115 Lei.

Programul „Litoralul pentru Toți” se află la ediția cu numărul 43 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Peste 70.000 de turişti au ales litoralul pentru vacanţa de 1 Mai şi Paşte. Cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia, Costineşti şi Vama Veche. Preţul mediu al unui sejur a fost de 1.106 lei / camera dublă.

Gradul mediu de ocupare al unităţilor hoteliere deschise în acest interval, adică aproximativ 150 de hoteluri, a depăşit procentul de 50%.

Bilanţul la finalul vacanţei arată că staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche au fost cele mai populare, acest lucru fiind influenţat şi de faptul că în aceste destinaţii au fost organizate evenimente diverse, de la concerte la festivaluri culinare. În plus, Neptun se numără anul acesta printre preferinţele turiştilor care şi-au făcut vacanţele pe litoral datorită faptului că multe unităţi de cazare care se deschideau mai târziu au decis să se alinieze la trendul general şi să inaugureze sezonul estival chiar pe data de 1 Mai.

Cele mai căutate hoteluri au fost cele de 3 stele, urmate de cele din categoria de 4 stele, mare succes având mai ales unităţile dotate cu centre spa. Datele centralizate de turoperator mai arată că valoarea medie a sejurului a fost 1.106 lei / camera dublă. Pentru 1 Mai, tarifele au pornit de la 103 lei / noapte / cazare în cameră dublă, iar pentru Paşte ofertele au fost de la 101 lei / noapte / camera dublă.

Datorită specificului diferit al celor două sărbători de la începutul lunii mai, pe litoral au ajuns două categorii principale de turişti: tinerii, care au optat în special pentru distracţie în cluburi şi la festivalurile de muzică, şi familiile cu copii, care s-au relaxat în hoteluri sau pe plajă şi au participat la evenimentele publice organizate de autorităţi.

Programul „Litoralul pentru toți” 2024 a început, iar românii pot beneficia de prima etapă a acestuia până pe 20 iunie.

Adauga un comentariu