Local

Sute de studenți și elevi pleacă spre litoral de 1 mai. Aproape toate biletele de la CFR Iași au fost vândute

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de studenți și elevi pleacă spre litoral de 1 mai. Aproape toate biletele de la CFR Iași au fost vândute
Trenul spre Mangalia va circula până la data de 5 mai

Ca în fiecare an, de 1 mai, studenții și elevii iau cu asalt casele de bilete, pentru a ajunge la litoral. Trenul Iași-Mangalia va circula în această perioadă până pe 5 mai

Profitând de reducerea de 90 la sută sau de gratuitatea pentru un bilet de tren, cei mai mulți călători ce merg litoral, în această perioadă, sunt studenții și elevii. Vagoanele vor fi pline cu ocazia minivacanței de 1 mai, care se încheie pe 7 mai. În fiecare an, începerea sezonului estival atrage mii de turiști pe malul mării.

Studenții și elevii pleacă în număr mare spre litoral

Ca în fiecare an, CFR Călători pune la dispoziție un tren direct din Iași spre litoral. Deocamdată, sunt 5 vagoane, cu aproximativ 80 de locuri disponibile, unul este la clasa I, iar restul la clasa a II-a. Un bilet la preț întreg costă 127 de lei pentru clasa a II-a și 200 de lei pentru clasa I. Totuși, studenții și elevii profită de reduceri și pleacă în număr mare spre mare. Călătoria durează până la 9 ore și jumătate, iar trenul pleacă la 21:15 din Iași și ajunge la ora 6.00 în Mangalia. Majoritatea elevilor și studenților merg în stațiunea Vama Veche.

„Am profitat de faptul că sunt studentă și plătesc doar 12 lei pentru un bilet până la mare. Mergem mai mulți prieteni acolo, vrem să prindem răsăritul la Vama Veche și să ne distrăm. Am fost și acum un an acolo, facem o oarecare tradiție de 1 mai, între noi”, povestește Emilia, o studentă din Iași.

Deși mai sunt bilete, majoritatea călătorilor sunt studenții care abia așteaptă experiența de pe litoral.

„Cred că, odată în viață, orice student trebuie să meargă cu trenul de 1 mai la mare. Suntem 5 prieteni care mergem, vrem să stăm două nopți și să ne distrăm, profităm de faptul că este vacanță acum, după urmează sesiunea și nu mai avem timp de distracții”, spune Mihai, student din Iași.

Numărul cererilor a scăzut față de anii trecuți

Angajații de la CFR au observat faptul că, în anii trecuți, biletele erau epuizate cu câteva zile înainte de 1 mai. Cea mai mare vânzare se face în perioada de vară, când încep să circule Trenurile Soarelui.

„Majoritatea celor care au cumpărat acum sunt studenți sau elevi. Totuși, sunt mai puține cereri decât în anii trecuți, de obicei, aveam vândute toate biletele cu câteva zile înainte. Desigur că mulți cumpără călătoriile online, nu mai vin direct la ghișeu. Deocamdată, este un tren direct Iași-Mangalia, cu 5 vagoane, unul este la clasa I, iar restul sunt la clasa a II-a. Acest tren va circula până pe data de 5 mai, iar ulterior va fi retras până la începutul lunii iunie, iar de atunci va circula până în septembrie. Desigur că și numărul de vagoane va mai fi suplimentat în funcție de numărul cererilor. De exemplu, la București, trenurile spre mare sunt deja ocupate complet în această perioadă”, transmit reprezentanții CFR Călători.

Studenții și elevii au cumpărat aproape toate biletele de tren spre litoral, cu ocazia minivacanței de 1 mai.

Adauga un comentariu