Local

A mers să-și schimbe un cauciuc în timp ce era beat criță! Mecanicul de la vulcanizare a anunțat imediat Poliția! Șoferul, tras pe dreapta după câteva sute de metri!

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A mers să-și schimbe un cauciuc în timp ce era beat criță Mecanicul de la vulcanizare a anunțat imediat Poliția Șoferul tras pe dreapta după câteva sute de metri
Un militar a fost condamnat după ce a urcat băut la volan

Un militar a mers să-și schimbe un cauciuc în timp ce era beat criță! Mecanicul de la vulcanizare a anunțat imediat Poliția! Sorinel Cristinel Roiu a fost condamnat de judecătorii militari ieșeni. Bărbatul a recunoscut totul în fața magistraților militari

A mers să-și schimbe un cauciuc în timp ce era beat criță! Mecanicul de la vulcanizare a anunțat imediat Poliția! Prin asta a trecut un militar, Sorinel Cristinel Roiu, care s-a ales, în final, cu o condamnare pentru fapta sa. Astfel, recent, magistrații din cadrul Tribunalului Militar Iași au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de caporal cu anchetatorii. Astfel, judecătorii l-au condamnat pe Sorinel Cristinel Roiu la 1 an și 2 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Instanța obligă inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei Huși sau la Primăria comunei Blăgești, județul Vaslui”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Caporalul Sorinel Cristinel Roiu, prins băut la volan, în trafic

Procesul caporalului Sorinel Cristinel Roiu (49 de ani) a început pe 8 iulie 2020. În fapt, procurorii militari au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Sorinel Cristinel Roiu.

„Pe 1 mai 2020, la ora 16:29, Parchetul Militar a fost sesizat prin fax de către Poliție cu privire la faptul că, în aceeași zi, jurul orei 12:15, a fost prins în trafic, la intersecția cu DN 24 A, în județul Vaslui, șoferul Sorinel Cristinel Roiu, în timp ce conducea autovehiculul marca Volkswagen. La testarea cu aparatul etilotest, s-a arătat că șoferul avea o îmbibație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, militarul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate 2 probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”, au precizat anchetatorii.

Aceștia au adăugat că, tot pe 1 mai 2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Militarul a ajuns în atenția anchetatorilor după ce a mers să-și schimbe un cauciuc în timp ce era beat criță

La scurt timp, anchetatorii au audiat martorul care a și sesizat Poliția. Acesta a relatat că, pe 1 mai 2020, în jurul orei 12:00, se afla la locul său de muncă, la o vulcanizare din apropierea sediului Poliției. Potrivit acestuia, la vulcanizare a venit un șofer, la volanul unui autovehicul marca Volkswagen, pentru că avea o pană la un cauciuc. Bărbatul a adăugat că, în momentul în care a intrat în contact cu acel șofer, a observat că era în stare de ebrietate. Deoarece șoferul mirosea puternic a alcool, angajatul firmei de vulcanizare a sunat la Poliție. Așadar, oamenii legii au oprit vehiculul în trafic și au constatat că militarul Sorinel Cristinel Roiu era băut.

Conform buletinului de analiză toxicologică, acesta avea o alcoolemie de 1,57 gr alcool pur în sânge la prima probă și o alcoolemie de 1,43 gr alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă. Deoarece Sorinel Cristinel Roiu are gradul de caporal, activând într-o unitate militară, ancheta a fost preluată de procurorii militari. La audieri, militarul a recunoscut comiterea faptei, susținând că, în dimineața zilei de 1 mai 2020, a consumat o cantitate de vin, dar nu mai știe exact despre ce cantitate de alcool era vorba. Ulterior, acesta a urcat la volan și a mers la o firmă de vulcanizare, întrucât făcuse o pană la o roată a autoturismului personal. Șoferul a mai susținut că a fost tras pe dreapta de polițiști după doar câteva sute de metri. Așadar, anchetatorii au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu militarul acuzat că a urcat băut la volan.

Adauga un comentariu