Actualitate

A murit atacatorul din Tadjikistan care a ucis doi polițiști pe aeroportul Chișinău

Publicat: 03 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit atacatorul din Tadjikistan care a ucis doi polițiști pe aeroportul Chișinău
A murit atacatorul din Tadjikistan care a ucis doi polițiști pe aeroportul Chișinău

Bărbatul originar din republica ex-sovietică Tadjikistan care a împușcat mortal vineri doi ofițeri de la Aeroportul Chișinău a murit luni seară într-un spital din capitala Republicii Moldova, a anunțat poliția locală, citată de ZdG.md.

El fusese internat vineri în stare gravă după ce a fost rănit în timpul operațiunii de capturare.

„Persoana bănuită de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău a decedat acum 15 minute”, a informat Inspectoratul General al Poliției (IGP), la ora 22:36.

Bărbatul este Rustam Ashurov Karimovici, cetățean al Republicii Tadjikistan, născut în 1980. El a făcut parte dintr-un grup infracțional care a răpit un prim-vicepreședinte al băncii „Orienbank” Tadjikistan în urmă cu o săptămână.

Drapele de stat coborâte în bernă și un milion de lei pentru familiile victimelor

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat, luni, că, în memoria victimelor împușcate pe aeroportul din Chișinău vor fi coborâte drapelele în bernă. În plus, familiile victimelor vor primi o sumă de bani.

„În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023, mâine, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă.

Vom acorda familiilor victimelor câte 1 milion de lei – bani din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a spus premierul moldovean pe rețelele de socializare.

Maia Sandu a declarat marți zi de doliu

Președintele Maia Sandu a declarat marți zi de doliu pentru victimele schimburilor de focuri și a acordat medalii postume celor care au fost uciși.

Procurorul-șef interimar Ion Musteață a declarat sâmbătă că suspectul va fi judecat în Moldova și va fi acuzat de crimă calificată dacă va supraviețui.

Operațiunile normale au fost reluate pe aeroport, care este acum folosit frecvent de pasagerii din Ucraina, în urma invaziei Rusiei în țara lor.

Adauga un comentariu