Local

A murit soprana Adriana Mesteș! A fost găsită moartă în casă. A fost o persoană emblematică a Operei  Naţională Iași

Publicat: 27 aug. 2020

Soprana Adrian Mesteș a murit. Aceasta a fost găsită moartă în casă. Cei care au alertat poliţia au fost vecinii ei care nu o mai văzuse de ceva timp. Fostă solistă a Operei Naţionale Romane Iaşi a fost găsită fără suflare în locuinţă.

Soprana Adriana Mesteș a murit. A fost găsită la trei zile după deces

Vecinii i-au alertat pe oamenii legii. Aceştia au considerat, iniţial, că este vorba despre o dispariţie pentru că nu au mai văzut-o de câteva zile pe soprană. Vecinii au solicitat serviciul 112 de Ambulanţă dar şi pe oamenii legii. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au intrat în casa sopranei şi au găsit-o pe aceasta fără suflare. Artistă a fost găsită moartă în locuința sa din București, unde avea domiciliul de mai mulți ani.

Soprana Adriana Mesteș a murit

Încă nu se știe exact ce a dus la moartea artistei, polițiștii au deschizând o anchetă la fața locului, iar Institutul de Medicină Legală va stabili cauza exactă a morții după efectuarea autopsiei. Fanii și prietenii apropiați i-au adus un ultim omagiu artistei pe rețelele de socializare.

„Drum lin spre corul îngerilor, Adriana Mesteș.”, a scris un admirator.

„ Bucuria de a-ți trăi viața cu înțelepciune …O calitate care nouă ne aparține tot mai puțin …”, a scris soprana Adriana Mesteș pe rețeaua de socializare, chiar cu trei zile înainte să moară.

„ Drum lin, Adriana ! Dumnezeu să te odihnească în pace! Cu mare durere am aflat vestea că și tu ai plecat, o să-mi fie dor de sfaturile tale, de optimismul tău. Ți-am simțit lipsa în ultimele zile, credeam că ți-ai acordat câteva zile doar pentru tine Și da, ai plecat pe drumul veșniciei, suflet bun și frumos! Dumnezeu să te așeze de-a dreapta Sa, de acum vei cânta în CERURI!”, este mesajul unei apropiate.

Adriana Mesteș a fost o importantă soprană a Operei din Iași, însă părăsise scena de aproximativ 15 ani. Ca și în cazul Cristinei Țopescu sau Costin Mărcuș, cântăreața a fost găsită după 3 zile de la deces, fără ca cineva să se întrebe dacă este bine sau nu.

Celebra cântăreață de operă a studiat în 1986 Conservatorul George Enescu din Iași, după care a încântat publicul marelor scene ale operelor din Iași, Timișoara și București. Artiştii din Iași, și nu numai, sunt şocaţi de vestea morţii cunoscutei soprane.

Ea a participat la numeroase festivaluri și spectacole importante atât în țară, cât și peste hotare.

Adauga un comentariu