Mozaic muzical

A murit sotia lui Tiberiu Ceia. Cei doi au fost casatoriti 52 de ani: «Nu putem trai unul fara celalalt»

Publicat: 04 oct. 2019

Sotia cantaretului Tiberiu Ceia (79 ani) s-a stins din viata ieri, 2 octombrie, dupa o lupta crancena cu o necrutatoare boala. Anca Ceia va fi inmormantata vineri, 5 octombrie, la Timisoara.

Anca Ceia, sotia celebrului interpret de muzica populara Tiberiu Ceia, a murit ieri pe un pat de spital din Timisoara. Femeia, cadru didactic la baza, s-a stins din viata dupa o lupta cu o necrutatoare boala. Sotia interpretului de folclor banatean, in varsta de 79 de ani, va fi inmormantata vineri in orasul Timisoara, acolo unde a locuit o viata, alaturi de celebrul artist. Anca si Tiberiu Ceia au un copil, un baiat pe nume Cristian (50 ani), care traieste de 22 ani in America, in California. Cristian Ceia este casatorit cu o americana si au impreuna o fetita, pe nume Julia, care va implini in noiembrie 20 ani. 

A murit sotia lui Tiberiu Ceia. Au fost casatoriti 52 de ani

Anca si Tiberiu Ceia au fost casatoriti mai bine de o jumatate de secol, mai precis de 52 de ani. ”In primul rand, am fost doi prieteni foarte buni care se iubeau. Si, in timp, am ajuns la concluzia ca nu putem trai unul fara altul, ca ne completam. Eram intelepti amandoi, dar mai ales sotia mea. Ea era cea care mentinea balanta. Daca vedea ca eu am o perioada dificila si nu putea sa ma ajute din prima, ma lasa in apele mele. Iubirea noastra din tinerete s-a transformat intr-o prietenie ce nu poate fi spulberata. Asa ca prietenia si intelepciunea, mai ales a femeii, sunt ingredientele ce tin o casnicie”, declara Tiberiu Ceia in aprilie 2012 pentru revista “Taifasuri”.

Melodia “Frumoasa-i vecina noastra” a facut istorie

Tiberiu Ceia s-a nascut pe data de 16 iulie 1940 in Timisoara. Debutul oficial a avut loc in anul 1967, pe scena Operei din Timisoara. Dupa terminarea Liceului „C.D. Loga" din Timisoara, a urmat Scoala Tehnica Financiara timp de doi ani. Apoi a mers la Universitatea din Timisoara, unde visul sau era sa termine Facultatea de Filologie. In 1967 a devenit profesor de limba si literatura romana, si tot atunci a cantat in cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanta", in concursul dintre Timisoara si Iasi. A castigat si a devenit oficial interpret de muzica populara in seara de 21 mai.

La meseria de profesor a renuntat dupa 12 ani, timp in care a fost profesor si la gimnaziu, si la liceu. In perioada aceea incepuse sa fie chemat la spectacole . In 1978 a plecat definitiv din invatamant. Printre albumele lansate in cariera s-au numarat: ”Ma dusei la Varadie” – Vinil, Electrecord, , ”Tot asa ma bate gindul” – Vinil, Electrecord”, ”Doi Voinici din lumea mare” (impreuna cu Ion Dolanescu) – Electrecord sau ”Frumoasa vecina noastra” (1998) – CD, Electrecord.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit